Nova vest
Tenis

Petak, 13.03.2015.

16:00

Novak: Nemam pritisak osvajanja RG

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je promenio pristup i da više nema toliki pritisak osvajanja Rolan Garosa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP/Bertrand Combaldieu

Đoković je do sada osvojio osam Gren slem titula, a jedini preostali turnir koji nema u vitrinama jeste Otvoreno prvenstvo Francuske.

Međutim, Beograđanin je nekoliko puta bio pod velikim pritiskom od titule na US openu, pa je odlučio da se ne opterećuje previše, već samo da ide korak po korak.

“Razliku u pristupu ciljevima i prioritetima sada i nekoliko godina ranije je to što ne stavljam previše pritiska na sebe. Ne želim da gubim mnogo energije razmišljajući da li ću ga osvojiti ili ne. Rolan Garos je Gren slem koji nikada nisam osvojio, ali sam nekoliko puta tamo igrao dobre turnire”, rekao je Đoković.

On je već dva puta stizao na korak do cilja u Francuskoj, gde ga je oba puta zaustavljao Španac Rafael Nadal.

“Nekoliko puta sam igrao u finalu i uvek za korak bio bliži. Te poraze sam iskoristio da sazrim mentalno, fizički i emocionalno, i kao igrač, razumem šta je potrebno da budem bolji sledeće godine”, dodao je srpski teniser.

Đoković, koji je prošlog meseca osvojio peti Australijan open, oseća da jedino može da se slobodno takmiči na Rolan Garosu ukoliko se oseća slobodno.

“Ovakav pristup mi dozvoljava da uživam u vremenu tamo, umesto da idem na parisku šljaku razmišljajući da li ću ovoga puta uspeti ili ne. Naravno, sezona mnogo bolje počne ako osvojite Gren slem u Australiji, a to je bio slučaj sa mnom ove godine. Imam snažan vetar u leđa i samopouzdanje koje ću, nadam se, iskoristiti na sledeća dva turnira – Indijan Velsu i Majamiju, ali i u nastavku sezone”, zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve