Nova vest
Tenis

Petak, 13.03.2015.

09:55

Novak: Indijan Vels kao Gren slem

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da spremno čeka početak Mastersa u Indijan Velsu, jednom od najvećih turnira u tenisu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Đoković u Indijan Vels stiže kao branilac titule, a pohod na novi trofej počeće u drugom kolu od Kipranina Markosa Bagdatisa.

Novak je istakao da menadžment turnira radi dobar posao koji privlači i motiviše vrhunske igrače.

„Ovo je jedan od najvećih turnira u sportu posle Gren slemova. Lepo je videti da se Leri Elison, direktor turnira, i svi ljudi koji rade u organizaciji trude da se igrače osećaju veoma udobno. Tu su novi objekti, tereni, novi stadion koji je renoviran prošle godine. Stvarno sve izgleda kao na Gren slemu i to ohrabruje igrače da igraju najbolje“, rekao je Đoković.

On u pustinju dolazi posle odlično obavljenog posla u Dejvis kup reprezentaciji protiv Hrvatske, dok je pre toga osvojio titulu na Australijan openu i igrao finale Dubaija.

„Očigledno je da je velika razlika kada startujete godinu pobedom na Australijan openu. Finale u Dubaiju, Dejvis kup vikend – sezona je počela fantastično i ne mogu da se požalim. Osećam se dobro na terenu i pokušaću da iskoristim samopouzdanje sa tih događaja iz uvodnih nedelja sezone, kako bih u Indijan Velsu imao još jedan sjajan turnir“, dodao je prvi igrač planete.

Muškim tenisom godinama dominira velika četvorka koju čine Đoković, Federer, Nadal i Mari, a Đoković ne očekuje da će se situacija skoro promeniti.

„Posle mnogo priče o tome više nisam toliko iznenađen, veće iznenađenje bilo bi da se dogodi nešto drugačije, ali ne očekujem da će to trajati zauvek. Pre ili kasnije doći će trenutak promene generacija na ATP listi, ali ne izgleda da će to biti uskoro“, kazao je Đoković.

Novak je uspeo da razbije dominaciju Federera i Nadala, ali bi voleo da je imao prilike da snage odmeri sa još nekim legendama ’belog sporta’.

„Voleo bih da igram sa Borisom jer mi je trener i uvek se šalimo kako bismo igrali jedan protiv drugog. Pit Sampras i Andre Agasi su teniseri sa kojima bih voleo da igram“, naveo je Beograđanin.

Turnir u pustinji poseduje poseban deo na kojem navijači imaju priliku da se približe i upoznaju sa igračima.

„Na ovoj maloj zelenoj površini se igrači istežu, odmaraju, zagrevaju za mečeve i ponekad igraju fudbal, pa je zabavno jer navijači mogu da vas vide, budu vam blizu i upoznaju lično, ne samo na teniskom terenu“, zaključio je Đoković.

Analizu žreba pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve