Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.03.2015.

23:35

Serena: Pravo vreme za povratak

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da odlučila da prekine bojkot turnira u Indijan Velsu zato što je osetila da je pravi trenutak za to.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Vilijamsova 14 godina nije igrala na tom turniru u Kaliforniji, zbog svega što se desilo tokom finala 2001. godine kada je bila meta rasističkih uvreda.

Serena je te godine osvojila svoju drugu titulu u Indijan Velsu, trijumfom nad Kim Klajsters, ali je ta pobeda ostala u senci ponašanja pojedinih navijača, koji su zviždali Amerikanki, ali i vređali nju i njenu porodicu.

Poenta mog povratka ovde nije bilo da bismo se fokusirali na ono što se desilo pre 14 godina. Više sam odluku donela zbog toga kako sam se osećala, jer sam smatrala da je ovo prava prilika da se vratim. Na neki način sam zaboravila sve što se desilo, osećala sam da je sada pravo vreme. Nijednog trenutka nisam rekla da ću se vratiti baš 2015. godine, nisam ni znala. Jednostavno, bilo je pravo vreme da dođem i pokušam da odigram najbolje što mogu“, rekla je Vilijamsova na konferenciji za medije u Indijan Velsu.

Više o dešavanjima tokom pomenutog finala pročitajte u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve