Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.03.2015.

09:18

Rodžer: Naslednici? Naći će se neko

Drugi teniser sveta Rodžer Federer smatra da će biti tenisera koji će popuniti rupu kada se povuku Nadal, Đoković i on.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Točak vremena se okreće – uvek će biti novi vimbldonski šampion, novi osvajač Rolan Garosa, novi svetski broj jedan. Uvek će biti neko drugi kada naša generacija završi karijeri. Ko bi to mogao da bude, teško je reći“, kaže Federer, osvajač 17 Gren slem titula.

Rodžer je osvojio turnir u Dubaiju, a pre Indijan Velsa odigrao je revijalni meč as Grigorom Dimitrovom.

“Taj meč u Njujorku zapravo mi je dao neke smernice za dalji rad. Prvih nekoliko dana koristim da se naviknem na terene – imao sam ’sporu’ nedelju posle titule u Dubaiju, tako da će narednih nekoliko dana biti važni za mene“.

Federera, četvorostrukog šampiona u Indijan Velsu, pitali su postoji li nešto što sada sa 33 godine ne može da uradi kao što je mogao pre nekoliko godina.

“U stvari i ne baš, da budem iskren. Teško mi je i da se setim kako sam se osećao recimo 2002. godine. Nisam bio toliko siguran u svoju igru, više sam se brinuo kada se dogodi loš dan. Sada, mislim da nemam toliko loših dana, mada se desi da izađem na teren i da igra ne funkcionše – to mi se desilo nekoliko puta i u godinama u kojima sam bio dominantan. Osećam da igram vrlo dobro“, zaključio je Federer.

Švajcarac je slobodan u prvom kolu u Kaliforniji, a u drugom ga čeka bolji iz meča Janovič - Švarcman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve