Nova vest
Tenis

Subota, 07.03.2015.

13:20

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto posle drugog dana meča sa Hrvatskom u Kraljevu ima nedostižnu prednost 3:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Nenad Zimonjić, koji su u dublu pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 6:3, 6:4, 6:1.

Našem timu su prethodno poene u singlu doneli Đoković i Viktor Troicki, koji su slavili protiv Mata Delića i Borne Ćorića.

Prvobitno je bilo planirano da Troicki i Zimonjić igraju dubl, ali je doneta odluka da Đoković zameni Viktora, koji je bio premoren posle pet setova sa Ćorićem.

Đoković i Zimonjić su rutinski odradili posao u dublu, sve vreme su kontrolisali rezultat, a o njihovoj dominaciji najbolje govori podatak da Draganja i Škugor nisu imali nijednu brejk šansu. Na drugoj strani, srpski tim je iskoristio pet od 16 i došao do trijumfa posle jednog sata i 49 minuta igre.

Srpski tim je tako već posle dva dana izborio plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, a od 17. do 19. jula igraće sa pobednicima susreta između Argentine i Brazila.

U Kraljevu su u nedelju na programu preostala dva singl meča, trebalo bi da se sastanu Đoković i Ćorić, odnosno Troicki i Delić, ali je izvesno da će šansu dobiti mlađi igrači. Program počinje u 14 časova, a igraće se na dva dobijena seta.

Tok meča

Tim Srbije je sigurno došao do vođstva na samom startu meča, a potom je Hrvatima pružio veliki otpor. Gosti nisu iskoristili prvu gem loptu, pa se igralo na razliku, a Zimonjić i Đoković su čak uspeli da dođu do brejk lopte. Ipak, Draganja i Škugor su se odbranili za 1:1.

Posle još boljeg gema na Đokovićev servis, naš tim je brzo izborio dve brejk lopte, ali su se Hrvati odbranili. Usledila je nova šansa, kada je Škugor čak nezgodno stao, ali su se posle niza preokreta i posle deset minuta borbe Hrvati vratili i izjednačili.

Hrvati su od početka meča naš tim najviše namučili u petom gemu, ali ne toliko da dođu do brejk šanse, pa je sjajnim as udarcem Novak doneo Srbiji 3:2. Usledili su znatno sigurniji servis gemovi, a srpski tim je posebno bio dominantan u sedmom, koji je osvojio bez izgubljenog poena servis vinerima.

U istom ritmu Đoković i Zimonjić su nastavili u narednom gemu, kada su pritiskali Hrvate i konačno iskoristili brejk priliku, kada je Draganja promašio lopticu, iako je bio veoma blizu da je vrati. Novak je potom bez odservirao za prvi set, koji je završen rezultatom 6:3.

Škugor je između setova zatražio lekarsku pomoć, zbog bola, ali je, srećom, mogao da nastavi meč. Početak drugog seta protekao je u znaku sigurnih servis gemova, ali je potom usledio brejk Srbije za vođstvo 2:1. Đoković i Zimonjić su se do tada odlično razigrali, a hrvatski tim nije imao rešenje za njih.

U narednom gemu, sve je bilo u redu dok Novak nije 'odrao' kožu na zglobu malog prsta desne ruke, kada ga je ogrebao o teren. Usledila je kratka pauza, da bi se Đokoviću sanirala ta povreda, odmah su Hrvati izjednačili, ali je naš tim sa dva brza poena potvrdio brejk za 3:2.

Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, pa su Đoković i Zimonjić bez problema čuvali prednost. U devetom gemu, sudija je dodelio poen hrvatskom timu, iako to nije bio as, ali se Đoković pobunio, bez uspeha. Iako su Hrvati na kraju osvojili taj gem, naš tim greška sudije nije omela, pa je u sledećem gemu efektno završio set sa 6:4.

U trećem setu, oba tima su krenula sigurnim gemovima, da bi Srbija počela da niže brejk šanse. Do jedne je došla sjajnim poenom, kada je Novak poslao lopticu daleko iz auta, a Hrvati je poslali van terena. Taj poen je digao na noge publiku u Kraljevu, ali su gosti uspeli da se odbrane, ali su četvrtu priliku iskoristili Đoković i Zimonjić za 2:1.

Brzo i lako, srpski tim je potvrdio ta brejk, a potom mnogo namučio rivale na njihovom servisu i došao do novog breka i vođstva 4:1. Usledio je novi sigurni servis gem, a potom i tri brejk/meč lopte, a prvu je iskoristio Zimonjić za veliki trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve