Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2015.

19:28

Viktor: Čvrstina, iskustvo, publika

Viktor Troicki kaže da je sve vreme verovao u pobedu nad Bornom Ćorićem, iako je imao dva seta i brejk zaostatka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“U tom trenutku prolazio mi je kroz glavu meč u Belgiji, kada sam preokrenuo protiv Gofana. To mi je dalo samopouzdanja jer znam da mogu da preokrenem takve mečeve. U važnim trenucima u trećem setu, kada sam osetio da se lomi meč, bio sam mentalno čvrst“, rekao je Troicki.

“Publika mi je tada dala energiju, digla me, jako su navijali i osetio sam da mogu da preokrenem. On je sjajno počeo, drugi set je bio neverovatan, nije grešio uopšte. Iznenadio me je malo, bio je prilično brz i naterao me je da se povučem. Malo sam promenio taktiku, igrao sam agresivnije i time sam ga iznenadio“, dodao je Viktor posle velikog preokreta.

Troicki kaže da nijednog trenutka nije paničio i da je fizički znao da može da izdrži.

“Pomoglo mi je i iskustvo, konačno i ono dolazi do izražaja. Iskusniji sam od njega u Dejvis kupu, ne znam koliko je on u karijeri odigrao mečeve u pet setova. Osetio sam da sam jači od njega fizički, znao sam da mogu da izdržim do kraja i zato sam u glavi bio stabilan“.

Viktor zbog suspenzije nije dugo bio u timu.

“Od aprila 2013. u SAD nisam igrao – bilo je emocija pred izlazak na teren i u prvim gemovima. Ipak, odigrao sam mnogo mečeva za reprezentaciju i sve se vratilo na svoje“.

Mladi Borna Ćorić veliki je potencijal, javnost već neko vreme govori o njemu, a Troicki kaže da je još mlad.

“Govoriti o Top 5 još je rano, ipak mu je tek 18 godina. Dobijao je igrače iz prvih pet, sjajna je karijera pred njime, ali on je maltene dete, ja sa 18 još nisam ni znao da li ću igrati tenis, razmišljao sam da li da odem na koledž u SAD. Dug je put pred njime“, zaključio je Troicki.

Borna Ćorić kaže da je njegov fizički pad glavni uzrok poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

14 h

U fokusu

Vidi sve