Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2015.

19:02

Ćorić: Presudio moj fizički pad

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić kaže da je njegov fizički pad glavni uzrok poraza od Viktora Troickog u meču Dejvis kupa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Na 2:0 u setovima i 2:0 u trećem za mene, tu je počeo pad, koji se produbljivao. Do tada sam igrao skoro savršeno, ne pamtim kada sam bolje igrao. Čak sam i bolje servirao nego protiv Marija. Posle promašenih voleja pala mi je snaga, nisam imao energije i dosta sam loše odigrao. Pao sam fizički i mislim da je to presudilo – nisam mogao fizički da mu pariram“, rekao je Ćorić.

Na pitanje da li je i Viktor promenio nešto u igri što mu nije odgovaralo, 18-godišnji Ćorić je odgovorio:

“Počeo je Viktor da igra malo agresivnije još u drugom setu, ali to mu se nije isplatilo, imao sam osećaj da ne može da me probije. Možda grešim, ali mislim da je moj pad uzorkovao poraz, nije to imalo mnogo veze sa iskustvom. Bio sam umoran – mali grčevi, noge mi nisu bile na nivou. On je to iskoristio na pravi način, osetio je trenutak momentalno, preuzeo je inicijativu i pobedio“, rekao je Ćorić posle poraza u pet setova.

Sve su češća poređenja sa Novakom Đokovićem, ali Borna nema problem sa time.

“Ne smeta mi, nego mi godi – sjajno je kada te porede s nekim kao što je Novak. Sa time dolazi i pritisak, ali to je normalno ako želim da budem Top 10, Top 5 ili nešto više, Moram da naučim da se borim sa pritiskom“.

Mate Delić bio je oduševljen dočekom u Kraljevu, a njegove utiske deli i Ćorić.

“Iskrene čestitke na tome, to nije lako, pokazali ste da nas poštujete i to veoma cenimo. Hvala mnogo“.

Srbija sada vodi sa 2-0, a u subotu je na programu

“Teško ćemo do preokreta, šanse su nam minimalne, ali sigurno se nećemo predati. Nadam se da će naš par sa Draganjom, koji igra odlično, moći da odigra dobro. I Škugor igra odlično poslednjih godinu dana, tako da mislim da imamo šanse“, zaključio je Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve