Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2015.

16:10

Novak ponosan: Poslata lepa slika

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Matom Delićem da je ponosan na publiku u Kraljevu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

“Pokazali su sportsku kulturu, poslata je lepa slika u svet i zbog toga treba da budemo zadovoljni. Publika je bila izvanredna – ponosan sam što sam izašao na teren pred ljudima iz ovog dela Srbije. Izuzetno pozitivan osećaj – hrvatska himna je ispraćena s poštovanjem, to je vredno i za svaku pohvalu“, kaže Đoković.

“Kraljevo je pokazalo da je zaslužilo ovakav sportski događaj. Utisci su mi isključivo pozitivni – Kraljevo se pokazalo kao izuzetan domaćin i kao grad sporta“, dodao je prvi teniser sveta.

Novak je u prvom meču rutinski savladao Delića u tri seta.

“Bio sam svestan da sam favorit i da ljudi očekuju pobedu, ali takve mečeve je najteže igrati, pogotovo kada je rival mlad i kvalitetan i nema šta da izgubi. Imao sam meru predostrožnosti, bio sam usredsređen i nisam mu dozvolio da se ponada da može da se vrati u meč. Nisam se suočio ni sa jednom brejk loptom – zadovoljan sam kako sam servirao i kako sam vršio pritisak na njegov servis. On se dobro kreće za svoju visinu i pokazao je da je jedan od najperspektivnijih igrača današnjice“.

U subotu je na programu dubl, a Đoković ističe da su Hrvati kompletan tim uprkos nekim izostancima.

“U Dejvis kupu je važno da postoji specijalista za dubl – to je kod nas Nenad, kod njih Draganja. Tu nije Dodig, koji je među najboljim igračima na svetu u dublu, ali su uprkos njegovom i Čilićevom izostanku Hrvati i dalje kompletna reprezentacija. Ne treba ih potcenjivati, nemaju šta da izgube i došli su da se pokažu, sa takvim stavom izlaze na teren. Naša prednost jeste domaći teren i mogućnost kombinovanja partnera, onoga ko će se upariti sa Zimonjićem“, zaključio je Novak.

Mate Delić pohvalio je publiku u Kraljevu i rekao je da je Đoković najbolji igrač svih vremena

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve