Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2015.

15:17

Nestvaran preokret Viktora za 2-0!

Drugi reket Srbije Viktor Troicki napravio je veliki preokret i pobedio Bornu Ćorića rezultatom 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1, posle više od 3 sata igre u Kraljevu.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Troicki je trijumfom nad Ćorićem doneo prednost Srbiji od 2-0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa sa Hrvatskom.

Prednost Srbiji doneo je Novak Đoković koji je u prvom meču dana rutinski savladao Mata Delića u tri seta, za sat i po vremena igre.

Viktor je uspeo da dobije jedan od najvećih mečeva u karijeri, iako je rival imao dva seta i brejk prednosti, njegov prvi u reprezentaciji od povratka sa pauze zbog suspenzije.

Činilo se da je meč izgubljen kada je Ćorić vodio sa 6:4, 6:1, 2:0, ali je brejk koji je Viktor napravio u trećem gemu tog seta bio prvi ključ povratka. Usledila je furiozna serija i Troicki se vratio na 2-1 u setovima. 18-godišnji Hrvat počeo je da oseća bolove u nozi, slabije se kretao i teško je uspevao da isprati ritam koji je nametnuo srpski igrač.

Posle tačno tri sata i šest minuta igra Viktor je, nošen publikom sa tribina, napravio veliki preokret i doneo 2-0 Srbiji posle prvog dana.

U subotu od 14 časova Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju poslednjeg dana takmičenja od 13 časova sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Naša selekcija želi drugi trofej u Dejvisu Kupu, posle trijumfa 2010. godine kada je osvojena jedina 'Salatara' u istoriji Srbije.

Tok meča:

Viktor je na sjajan način započeo meč, iako je Ćorić osvojio uvodna dva poena. Vezao je Srbin tri uzastopna poena, prvu brejk šansu je propustio, ali ne i drugu za vođstvo. To je Troickom dalo dodatno samopuzdanje, pa je usledio perfektan gem za potvrdu brejka, da bi Ćorić odgovorio na isti način za svoj prvi gem – 2:1.

Ipak, mladi Hrvat je uspeo da se konsoliduje i iskoristi već prvu šansu da se vrati u prvi set. Imao je Viktor gem loptu, ali se Ćorić dobro branio i na kraju uspeo da stigne do preokreta i izjednačenja. Zatim smo gledali nekoliko uzbudljivih gemova, oba tenisera uspela su uz manje probleme da sačuvaju svoje servise – 4:4.

Ćorić je zatim odigrao gem bez greške, stigao do vođstva, a onda odigrao pametno u desetom gemu. Uspeo je da se izbori za brejk šansu, Viktor je spasao dobrim servisom, ali nije bio uspešan prilikom druge, pa je Hrvat poveo u setovima – 6:4.

Ćorić je mnogo bolje počeo drugi set i poveo sa 3:0. Troicki je prekinuo seriju protivnika i smanjio na 3:1, a hrvatski teniser čuva brejk viška. Problemi za Troickog nastavljeni, Ćorić je povisio na 4:1, a zatim stigao do novog brejka. Sve je išlo na ruku hrvatskom teniseru, brzo je stigao do dve set lopte, odmah ih iskoristio i poveo sa 2:0 sa samo jednim izgubljenim gemom, posle 27 minuta.

Problemi Troickog nastavljeni i na početku trećeg seta, srpski teniser nije imao rešenja za hrvatskog igrača koji odmah pravi brejk. Viktor je pokušvao dugim loptama i dugim razmenama udaraca i konačno stiže do prilike da Ćoriću oduzme servis, međutim u tome nije uspeo - 2:0. Agresivno je Troicki odigrao naredni gem i osvaja ga bez izgubljenog poena. Nastavio je u dobrom ritmu Troicki, poveo sa 30:0 u nastavku na servis Ćorića, Hrvat je izjednačio, ali je Viktor uspeo da dođe do brejk lopte. Nije je iskoristio, ali mu se ponovo ukazala pritlika zbog greške Ćorića i ovoga puta uspeva da poravna rezultat, a zatim i preokreće. Ćorić je imao dosta problema, primetan je ogroman pad u njegovoj igri, Troicki je to iskoristio na pravi način i sada vodi sa 5:2.

Ćorić je uspeo da bez izgubljenog poena smanji na 5:3, a onda je Viktor odlično odservirao na 30:30 i smanjio u setovima na 2-1 (6:3). Usledila je proslava u stilu Rafaela Nadala što je samo podgrejalo već uzavrelu atmosferu u Kraljevu.

Prvih nekoliko gemova išlo je uz servis, iako je Troicki već na startu mogao do brejka. Ipak, Borna je uspevao da se izvuče, a posle još jednog sigurnog gema Viktor je izjednačio na 2:2.

Ono što nije uspeo u drugom gemu, srpski igrač učinio je u sledećem – sačekao je da rivalu opadne procenat servisa, držao je lopticu u terenu, dok je 18-godišnji Hrvat grešio – 3:2. Lagano je materijalizovao stečenu prednost, a onda se potpuno opustio. Počeo je da pogađa vinere forhendom i nakon jednog iz riterna napravio je dupli brejk za 5:2. Nije imao problema u poslednjem gemu i izjednačio je u serovima na 2-2 (6:2).

Seriju osvojenih poena Troicki je nastavio i u petom setu – na 30:30 pogodio je sjajnu forhend paralelu, a onda još jednim poenom napravio rani brejk. Sigurnim servisima poveo je sa 2:0 u gemovima, pre nego što je bio red na Bornu da ponovo servira. Ćorić je na 30:15 napravio dve greške bekhendom i omogućio Viktoru novu brejk šansu, ali je odservirao as drugim servisom. Napadao je 61. teniser na ATP listi, naš reprezentativac se odlično branio i sjajnim riternom došao do velikih 3:0.

Ćorić je upisao na semafor u petom setu, ali je Troicki bez problema otišao na 5:1. Za kraj je napravio još jedan brejk i ostvario pobedu posle 186 minuta igre – 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve