Nova vest
Tenis

Sreda, 04.03.2015.

14:33

DK: Pomama za otvoreni trening FOTO

Oko 3.000 Kraljevčana okupilo se u sredu u podne u Sportskoj hali kako bi gledali javni trening Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto TANJUG - Saša Petroviæ

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sredu ujutru pozvao je navijače da dođu na trening, od 12 do 14 časova.

Đoković je na konferenciji za štampu rekao da je odluka o javnom treningu Dejvis kup reprezentacije Srbije doneta timski, jer su želeli da se onima koji nisu uspeli da nabave ulaznice omogući da, ipak, gledaju nacionalni tim.

"Ja sam ljudski odreagovao jer me zabolelo, kao što je i narod ovde koji nije bio u mogućnosti da kupi karte. To nije bilo korektno prema njima, da im se ne pruži prilika da se izbore za te karte. Više ne bih ulazio u to, pripremam se na ovaj duel i to sve ostavljam nadležnim organima", kazao je Đoković.

U Kraljevu je tokom čitavog dana vladalo veliko interesovanje za javni trening Dejvis kup tima Srbije. Na stotine navijača stajalo je ispred dvorane i čekalo da uđe u novu Halu sportova.

Više stotina Kraljevčana nije moglo da uđe na javni trening reprezentacije, jer su za nekoliko minuta sva mesta bila popunjena.

Treningu je prisustvovalo stotinu dece iz osnovnih škola sa seoskih područja Kraljeva u organizaciji načelnika Raškog okruga Nebojše Simovića.

Najviše osnovaca, njih oko 70 je iz 12 sela brdskoplaninskog područja Studenice, Rudna i sela podno Gledićkih planina. Pojedini su od grada udaljeni i više od 80 kilometara, kao što je sedmoro đaka koji pohađaju školu u Mlanči (studenički kraj).

U isturenim odeljenjima u selima Reka (studenički kraj) i Lopatinca (kod Bogutovca) ima samo po tri đaka. Tokom ovog izleta deca su posetila i Narodni muzej u Kraljevu. Kompanija NIS je ovom prilikom mališanima podelila lepe poklone.

NIS kao višegodišnji generalni sponzor Teniskog Saveza Srbije podržava najbolje tenisere Srbije koji se takmiče u Dejvis i FED kupu, promovišući tako najviše sportske vrednosti, timski duh i vrhunske rezultate.

U okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja, NIS se aktivno uključio, kao partner Teniskog saveza Srbije u promociju zdravog života i animiranje mladih talenata.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od petka do nedelje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d