Nova vest
Tenis

Sreda, 04.03.2015.

12:54

"Protiv Troickog kao protiv Marija"

Hrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da će morati da igra kao protiv Endija Marija ukoliko želi da pobedi Viktora Troickog u Dejvis kupu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Ćorić je pre nekoliko dana odigrao jedan od mečeva karijere i razbio petog tenisera sveta sa 6:1, 6:3 na turniru u Dubaiju.

Borna će prvi meč u Dejvis kupu odigrati sa Viktorom Troickim, što će biti njihov prvi međusobni duel.

"Sigurno da je selektor u pravu. Viktor je bolje plasiran od mene, iskusniji je igrač. Ipak, imam svoje šanse, pogotovo ako odigram na istom nivou kao protiv Endija Marija”, rekao je Ćorić.

On je na ATP turniru u Dubaiju ušao u polufinale i imao je veoma malo vremena za pripremu za Dejvis kup meč.

"Imao sam 12 sati da se odmorim, ali takav je život tenisera. Još kao desetogodišnjak sam znao da će biti tako i to sam prihvatio. U Dubaiju sam imao jedan dan odmora, po dolasku u Kraljevo još malo i sada je već u redu", dodao je Borna.

Marina Čilića neće biti u Kraljevu zbog povrede, a Ivo Karlović se još ranije oprostio od reprezentacije, što znači da će Borna biti hrvatski "broj 1" u ovom susretu.

"To mi mnogo znači. Pre godinu i po dana sam ušao u Dejvis kup, još sam početnik u svemu u tome i neverovatno je da sam danas prvi reket. No, znam da to nije realno stanje, već je tako jer su oni bolji od mene sprečeni da dođu. Sigurno da mi je to čast i da ću ovu ulogu pokušati da opravdam na najbolji mogući način", dodao je Borna.

Ćorić je bio zadovoljan uslovima posle prvog treninga u Kraljevu.

"Prvi trening je bio odličan, s obzirom na to da sam došao iz drugačijih uslova, s igrališta na otvorenom. Teren je po mom mišljenju vrlo sličan podlozi sa turnira u Zagrebu ili Marseju, na kojima sam nedavno igrao, tako da ne bi trebalo da imam problema sa prilagođavanjem”, zaključio je Ćorić.

Očekuje se da će prvog dana (petak, u 13 sati) igrati Novak Đoković i Mate Delić, a posle njih Viktor Toicki i Borna Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d