Nova vest
Tenis

Utorak, 03.03.2015.

23:04

Agasi: Đoković može kao Lejver

Legendarni Andre Agasi smatra da prvi teniser sveta Novak Đoković može da osvoji sva četiri Gren slema ove sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Ne želim da počnem da stavljam pritisak na njega, ali još pre nego što je Novak osvojio Australijan open rekao sam da postoji dobra šansa da prvi put od Roda Lejvera vidimo da neko osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini. Zaista mislim da je sposoban za tako nešto“, rekao je 44-godišnji Agasi.

Lejver je dva puta uspeo da osvoji sva četiri Slema – 1962, a zatim i u Open eri, 1969. godine.

“Trenutno Novak igra za nivo iznad svih, a mislim da ima i prostora još da napreduje. Mislim da će mu Pariz biti najveća prepreka, ali ako se Nadal ne spremi do tada... Mislim da će Novak biti dominatan ove godine“, dodao je Agasi.

Novak se u Melburnu izjednačio sa Agasijem po broju najvećih trofeja (po osam), a na Rolan Garosu je dva puta gubio u finalu od Nadala – 2012. i 2014. godine. Najbliži pobedi nad Rafom bio je u polufinalu 2013. godine, kada je ispustio brejk viška u petom setu.

Đoković je već jednom imao priliku da osvoji četiri Slema u nizu, doduše ne u istoj godini, a sprečen je baš od Nadala na Rolan Garosu pre tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

16 h

U fokusu

Vidi sve