Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.03.2015.

17:10

TSS: U prodaji još 150 kompleta

Teniski savez Srbije objavio je da nije bilo malverzacija pri prodaji karata za Dejvis kup meč sa Hrvatskom, kao i da će se u prodaji naći još 150 kompleta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Hala u Kraljevu ima kapacitet 2.697 mesta, ali je prošle nedelje prodato tek nešto više od 100 kompleta, koliko je i pušteno u prodaju.

Kada se tome dodaju 150 kompeta koji će se ove nedelje naći u prodaji, to znači da je samo deset odsto kapaciteta odvojeno za navijače.

Ranije tokom dana potpredsednik Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević rekao je da je kada su odvojene karte za Hrvatski teniski savez, domaćine i sponzore, ostalo je samo 300 kompleta karata.

Prošle nedelje stavljen je u prodaju jedan manji deo karata, a ove nedelje će biti pušteno još 450 karata (150 kompleta), kao što je i praksa kod velikih mečeva, da se deo karata pusti u nedelji kad se meč odigrava, ili na sam dan susreta. Nikakvih malverzacija prema našim saznanjima nije bilo, a ovim putem pozivamo organe unutrašnjih poslova da još jednom izvrše proveru i otklone sumnju koja se pojavila. Očekujemo i njihovo saopštenje”, stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Iz vladajućeg tela srpskog tenisa ističe se da je Savez zajedno sa Opštinom Kraljevo pristupio organizaciji prvog kola Dejvis kupa, koji je na programu od petka do nedelje. Isto je potvrđeno u saopštenju Saveza.

Teniski Savez Srbije je, zajedno sa Teniskim Savezom Zapadne Srbije, učinio sve da se što više izađe u susret velikom interesovanju, pa je prodaja i distribucija karata odlukom UO poverena domaćinu, s obzirom na činjenicu da će velika većina gledalaca biti baš iz Kraljeva i okoline. Potpuno smo uvereni da smo učinili sve da što više Kraljevčana vidi ovaj meč, na kraju, najveći broj karata je i završio kod lokalnih sponzora ili Skupštine opštine”, dodaje se u saopštenju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković po dolasku u Beograd rekao je da je nemoguće da su ulaznice prodate za 13 minuta i da bi odgovorni za malverzacije trebalo da budu sankcionisani.

Posle izjave Đokovića u policiji je saslušan predsednik Teniskog saveza Zapadne Srbije Predrag Petronijević, da bi potom ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao da je pokrenuta istraga.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović kazao je da je nemoguće da je došlo do neregularnosti tokom prodaje karata za prvo kolo Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve