Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.03.2015.

13:03

"TSS kontrolisao prodaju karata"

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović rekao je da je nemoguće da je došlo do neregularnosti tokom prodaje karata za prvo kolo Dejvis kupa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Simović je tvrdi da nema neregularnosti jer je prodaja bila pod strogom kontrolom Teniskog saveza Srbije (TSS).

"Mi smo preduzeli sve bezbednosne mere da ne dođe do zloupotrebe prilikom prodaje karata za Dejvis kup. Prodaja se odvijala i 'pod lupom' TSS, a hala je svakako mala za ovako veliki teniski meč, zbog čega su pojedini ljudi ostali bez karata", kazao je Simović za agenciju Beta.

Karte za meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske rasprodate su za 13 minuta, a najbolje rangirani teniser sveta Novak Đoković je u izjavi za "Blic" optužio organizatore za malverzaciju i rekao da "neko zbog toga mora da odgovara".

Simović je naveo da nema ništa protiv provere načina prodaja karata kao i da ukoliko se utvrdi da je bilo neregularnosti, zaduženi za to bi trebalo da odgovaraju.

"Svakako sam saglasan da se sve to proveri, postoje institucije i organi koji svakog trenutka to mogu da utvrde da li je bilo preprodaja i zloupotreba, i ako jeste neka neko odgovara za to, ali s obzirom na informacije kojima ja raspolažem, iako nisam bio direktno uključen u to, mislim da je sve prošlo u zakonskim okvirima i da tu nije bilo problema", rekao je Simović.

On je rekao da su tvrdnje o zloupotrebi neutmeljene jer prodaja karata nije mogla da se obavi van kontrole.

"Kompletna prodaja karata je išla preko Teniskog saveza Srbije i mi, ni kao okrug ni kao grad, u to nismo mogli imati uvida, jer znamo da tu postoje stroga pravila. Znam da niko nije mogao dobiti kartu gratis, jer je svaka prodata karta i naplaćena, a sve ostalo je u nadležnosti Teniskog sveza Srbije odnosno Teniskog saveza Šumadijskog okruga", rekao je Simović.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, izjavio da je ovaj grad besplatno ustupio Sportsku halu za održavanje Dejvis kupa.

"Mi smo besplatno ustupili halu za održavanje Dejvis kupa, trudeći se da ovu priliku iskoristimo kako bismo svoj grad predstavili u što boljem svetlu s obzirom da ćemo imati goste iz različitih oblasti, poput privredei turizma, što je prilika za sklapanje sporazuma za dobrobit grada", izjavio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve