Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.03.2015.

09:32

Nadal u finalu, preživeo Berloka

Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Argentine u tenisu pošto je jutros u Buenos Ajresu savladao Argentinca Karlosa Berloka sa 7:6 (7), 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Do plasmana u završni meč turnira Nadal je došao posle neverovatnog preokreta u prvom setu u kojem je njegov protivnik u taj brejku vodio sa 6:1. Berlok, dakle, nije iskoristio pet set lopti i kazna je bila neminovna pošto je Nadal od narednih devet poena osvojio osam.

Drugi set predstavljao je samo formalnost i Španac je lako priveo meč kraju. Protivnik Nadalu u finalu biće, takodje Argentinac, Huan Monako koji je u drugom polufinalnom duelu pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:4.

Ukoliko savlada Monaka Nadal će se izjednačiti sa Giljermom Vilasom koji je u ovom trenutku rekorder sa 46. titula na zemljanoj podlozi.

Nagradni fond na turniru u Buenos Ajresu iznosi 573.750 dolara, od kojih će 91.050 pripasti pobedniku, a 47.950 poraženom učesniku finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve