Nova vest
Tenis

Subota, 28.02.2015.

11:45

Novak i Rodžer ponovo pišu istoriju

Dvojica najboljih tenisera sveta, Novak Đoković i Rodžer Federer, u subotu od 16 časova po našem vremenu igraju finale ATP turnira u Dubaiju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP

Đoković i Federer sastaće se 37. put čime je njihovo rivalstvo izbilo na drugu poziciju večne liste svih vremena.

Njih dvojica su prestigli Ivana Lendla i Džona Mekinroa, koji su „rekete ukrstili“ u 36 navrata. Srpski igrač drži i prvo mesto, pošto se sa Špancem Rafaelom Nadalom sastao rekordna 42 puta do sada.

Novak, koji juri petu titulu u Dubaiju, u polufinalu je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:0, 5:7, 6:4. najbolji teniser planete pre toga je izbacio Vaseka Pospišila, Andreja Golubjeva i Marsela Ilhana.

„Radujem se jer je uvek težak meč protiv njega. Moram biti spreman na borbu, fokusiran tokom čitavog meča i nadam se da će mi to poći za rukom“, rekao je Đoković.

Srbin i Švajcarac već su se sastajali tri puta u pustinji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a njihov prvi meč bio je davne 2007. godine u četvrtfinalu.

„U to vreme je bio jedan od mojih najvećih mečeva, mislim da smo igrali u četvrtfinalu ili tako nešto. Igrali smo u finalu 2011. i polufinalu prošle godine. Naravno, kada igrate protiv Rodžera, uvek je veliki izazov. On izvlači najbolju igru iz vas i tera vas da igrate najbolji tenis. Ako želite da pobedite morate igrati najbolje što možete, posebno protiv Federera u finalima. Ovde je to posebno naglašeno jer mislim da ova vrsta podloge i uslovi odgovaraju najviše njemu“, dodao je Novak.

Federer je najuspešniji igrač na ATP turniru u Dubaiju, pošto je osvojio šest titula iz osam dosadašnjih finala.

„Dubai je veoma važan turnir za mene, ali dolazim sa odmora koji je trajao dve-tri nedelje, tako da sam pozitivno iznenađen koliko se dobro osećam i načinom na koji igram. Ova situacija me podseća na onu pre Šangaja prošle godine, kada sam uzeo odmor od dve nedelje, vratio se i pobedio. Možda treba da idem na odmore mnogo češće. Sa te strane veoma sam uzbuđen što sve ide kako treba, ali znam da će finale biti mnogo teže“, kazao je Federer.

Švajcarac u međusobnim duelima vodi sa 19-17 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve