Nova vest
Tenis

Petak, 27.02.2015.

22:05

Ćorić: Mnogo teže nego sa kauča

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je da mu je duel sa Rodžerom Federerom u polufinalu turnira u Dubaiju praktično bio ostvarenje sna.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Drugi reket sveta slavio je protiv 18-godišnjeg Ćorića sa 6:2, 6:1, i tako osigurao duel sa Novakom Đokovićem u finalu.

„Kada dođete na teren i stvarno osetite lopticu i pritisak koji on pravi, mnogo je teže nego kada gledate meč na kauču ispred televizora“, rekao je Ćorić o meču sa Federerom.

Najmlađi polufinalista turnira u Dubaiju je do polufinala stigao iznenadivši Endija Marija, ali protiv Federera nije bio dovoljno koncentrisan.

U četvrtak sam se osećao kao da sam osvojio Gren slem, a sada sam morao da izađem opet na teren, posle 24 časa, i igram protiv tenisera za kojeg svi vrlo dobro znamo ko je“, naglasio je Ćorić.

Federer je svoj prvi Gren slem osvojio 2003. godine na Vimbldonu, kada je Ćorić još nije napunio ni sedam godina, ali je mladi hrvatski teniser već tada gledao jednog od najboljih u istoriji.

Ovo je kao ostvarenje sna. Pratio sam njegove mečeve od svoje šeste-sedme godine. Gledao sam ga na Vimbldonu, na svim Gren slemovima i govorio sam da bih voleo da igram protiv njega jednog dana. I sada se to i desilo“, naglasio je Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve