Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

16:49

Novak ekspres u polufinalu Dubaija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira serije 500 u Dubaiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Kamran Jebreili

Đoković je u četvrtfinalu lako i ubedljivo savladao turskog tenisera Marsela Ilhana sa 6:1, 6:1 posle samo 49 minuta igre.

Malo poznati Turčin nije imao ni promil šanse protiv Đokovića koji je napravio čak pet brejkova. Srpski teniser nastavio je da podiže formu u Dubaiju i sada je na dve pobede od jubilarne 50. titule u karijeri.

U polufinalu ga čeka Tomaš Berdih koji je tek posle tri seta pobedio Sergeja Stahovskog u četvrtfinalu. Biće to njihov jubilarni 20. međusobni duel, a Berdih je do sada ostvario samo dve pobede protiv prvog tenisera sveta.

U drugom polufinalu sastaju se Rodžer Federer i Borna Ćorić.

Tok meča:

Novak je nervoznog protivnika kaznio odmah na startu meča. U prva dva gema izgubio je samo dva poena, pa je lako došao so startnog brejka. Lako je srpski teniser i potvrdio stečenu prednost i posle samo sedam minuta imao je 3:0 u džepu.

U četvrtom gemu Turčin je imao 30:0 i dobru šansu da dođe do prvog gema, ali Đoković je dobio četiri vezana poena i napravio je novi brejk. Ilhan je do prvih gem lopti stigao tek u šestom gemu i uspeo je da se na zadovoljstvo publike upiše na semafor. Ipak, to nije mnogo poremetilo svetskog broja jedan koji je posle samo 20 minuta odservirao za 1-0 u setovima (6:1).

Lako dobijen prvi set opustio je Đokovića, koji je u potpuno drugačijem ritmu počeo drugi deo igre. Ilhan je dobio uvodni servis gem, a onda je u drugom došao i do prve brejk šanse. Imao je turski teniser tri pojedinačne brejk šanse u drugom gemu, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče i izjednači na 1:1.

Te propuštene šanse ostavile su traga na Ilhanu, što je Đoković odmah iskoristio napravivši brejk bez izgubljenog poena za 2:1. Osim početka drugog seta, duel sa Ilhanom više je izgledao kao trening, a ne profesionalni meč za Đokovića.

Srpski teniser lako je izlazio na kraj sa turčinom, u petom gemu je napravio još jedan brejk i došao na dva gema od pobede - 4:1. Veoma brzo je dobio Đoković i ta dva gema i posle samo 49 minuta je prošao u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve