Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

13:35

Ćorić kao Novak, počistio Marija

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je veliko iznenađenje, eliminisavši Britanca Endija Marija u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Keystone,Georgios Kefalas

Ćorić, koji je u glavni žreb ušao kao ‘laki luzer’, do trijumfa nad Marijem došao je sa 6:1, 6:3, posle jednog sata i 19 minuta igre.

Mladog Hrvata u borbi za finale očekuje susret sa boljim iz duela Švajcarca Rodžera Federera i Rišara Gaskea iz Francuske.

Mari je protiv Ćorića odigrao očajno, a 18-godišnji Ćorić je to u potpunosti iskoristio. Hrvatski teniser je bio apsolutno dominantan u prvom setu, da bi u drugom Britanac nagovestio povratak u meč, ali je na tome i ostalo.

Treći nosilac turnira u Dubaiju nije imao nijednu priliku da oduzme servis Ćoriću, koji je na drugoj strani imao četiri brejka. Ni jedan, ni drugi, nisu briljirali na prvom servisu, ali je Ćorić izgubio samo dva poena na svom, a Mari čak 15.

Ključ velikog trijumfa hrvatskog tenisera sigurno je bila njegova koncentrisanost, ali i činjenica da je Mari imao 55 neiznuđenih grešaka. Ćorić je na kraju meč završio sa 66 osvojenih poena, 28 više od Marija.

Podsetimo, Ćorić je jednom prilikom rekao da igra na skali između Marija i Novaka, što mu je očigledno koristilo u duelu sa britanskim teniserom.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.082.605 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

16 h

U fokusu

Vidi sve