Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

11:34

Nadal rutinski, pretekao Bekera

Španski teniser Rafael Nadal započeo je takmičenje na turniru u Buenos Airesu rutinskom pobedom nad Argentincem Fakundom Argeljom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Rodrigo Abd

Nadal je do trijumfa došao sa 6:4, 6:0, posle jednog sata i pet minuta igre, i tako je upisao 714. pobedu u karijeri.

Četvrti reket sveta tako se popeo na deseto mesto po broju pobeda u Open eri, pretekavši Nemca Borisa Bekera, sa kojim je bio izjednačen posle prošlonedeljnog turnira u Rio de Žaneiru.

Nadalu je Argeljo jednom oduzeo servis, ali mu je Španac uzvratio iskoristivši pet od osam šansi za brejk, a takođe je osvojio 64 odsto svih poena na meču.

U prvom setu je on igrao dobro, bio je pun samopouzdanja, a ja nisam odigrao kako sam želeo. Bio sam nervizan zbog poraza prošle nedelje u Riju. Kako je vreme omicalo, osećao sam se bolje. Ključ meča je bio prvi set, bilo je bitno da ga dobijem, a sve je posle funkcionisalo u drugom”, rekao je Nadal.

Nadalov naredni rival biće još jedan domaći teniser Federiko Delbonis, koji je slavio protiv Italijana Paola Lorencija sa 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve