Nova vest
Tenis

Sreda, 25.02.2015.

16:00

Đoković rutinski do četvrtfinala

Novak Đoković lako je izborio plasman u četvrtfinale ATP tunira serije 500 u Dubaiju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Beta/AP

Srpski teniser je za sat vremena bez problema savladao Andreja Golubjeva 6:1, 6:2. Đoković je četvrti put, treći bez izgubljenog seta, dobio Kazahstanca.

Novak će se u četvrtfinalu igrati sa Turčinom Marselom Ilhanom, koji je posle preokreta pobedio favorizovanog Felisijana Lopesa.

Novak je na startu meča bio u boljem ritmu nego u utorak protiv Pospišila, pa je već u četvrtom gemu stigao do prvih brejk lopti. Golubjev je prvu od dve vezane spasao as udarcem, ali kod druge je Novak ušao u poen i poveo je sa 3:1.

Mnogo bolje je delovao Novak na terenu nego u prvom meču u Dubaiju. Rani brejk ga je dodatno opustio, što je bila loša vest za Golubjeva koji do kraja seta nije osvojio više ni gem. Đoković je plesao po terenu, lako je osvajao poene i posle 24 minuta došao je do prvog seta.

Imao je Novak već u prvom gemu drugog seta novu brejk loptu, Golubjev se izvukao, ali nije i u trećem gemu. Đoković je igrao sjajno, ritern ga je služio, pa je bez izgubljenog poena poveo sa 2:1.

Srpski teniser je odmah kapitalizovao ovaj brejk, odmah stigao do nove šanse da oduzme servis rivalu i definitivno reši meč, ali Kazahstanac spasava dve brejk lopte te ostaje u meču.

Ipak, nakon što je lako dobio svoj sledeći servis gem, Đoković pravi novi brejk te stiže do servisa za meč. Novak je lagano osvojio još jedan gem i sa 6:1, 6:2 plasirao se u četvrtfinale turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve