Nova vest
Tenis

Utorak, 24.02.2015.

08:07

Lajović u osmini finala Akapulka

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira serije 500 u Akapulku.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Lajović je bez većih problema savladao kvalifikanta iz Australije Tanazisa Kokinakisa 6:4, 7:6(4).

U drugom kolu turnira u popularnom meksičkom odmaralištu Lajović će igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju šesti nosilac turnira Ivo Karlović i Rus Tejmuraz Gabašvili.

Prvi set obeležila je dramatična borba u poslednjih pet gemova u kojem su teniseri naizmenično pravili brejkove, a više strpljenja imao je naš igrač koji je sa tri oduzeta servisa stigao do poena.

I u drugom setu su oba tenisera lako gubila svoj servis, Lajović je stigao do 2:0, ali je Australijanac preokrenuo na 5:3. Ipak, posle maratonskog desetog gema naš teniser je izborio taj-brejk gde je konačno slomio protivnika.

Ukupan nagradni fond u Akapulku je 1,4 miliona dolara, prvi favorit je Japanac Kei Nišikori, dok titulu brani Bugarin Grigor Dimitrov.

U Akapulku će nastupiti još troje srpskih tenisera – Viktor Troicki i Filip Krajinović u muškoj konkurenciji, te Aleksandra Krunić u ženskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve