Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.02.2015.

16:30

Nadal: Na pravom sam putu

Španski teniser Rafael Nadal nije demoralisan posle poraza od Fabija Fonjinija (1:6, 6:2, 7:5) u polufinalu turnira u Rio de Žaneiru.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Bio je to prvi Nadalov poraz u polufinalu nekog turnira na šljaci posle 52 uzastopne pobede.

“Dobro sam odigrao u prvom setu, ali mi je generalno nedostajao kontinuitet. Mislim da sam imao i dobre i loše trenutno, i fizički takođe, a ne znam baš zašto je tako“, rekao je Nadal.

Nekoliko puta u završnici meča Španac se uhvatio za prepone.

“Nisam se kondiciono dobro osećao na startu drugog seta, umaram se ranije nego što je uobičajeno. Nisam imao problema sa preponom, samo su me na brojnim mestima mučili grčevi, što je čudno jer mi se to nije dešavalo ranije tokom karijere“.

Bio je to tek 25. poraz Nadala na šljaci u karijeri.

“Moram da prihvatim situaciju i da radim kako bih se spremio za naredne izazove. Radim dobro, imam pravi stav, moram da popravim neke stvari i mislim da sam na pravom putu i da sam sve bliži nivou igre koji želim“.

Nadal već sledeće nedelje igra u Buenos Ajresu, slobodan je u prvom kolu, a u drugom ga čeka bolji iz meča Alberta Montanjesa i kvalifikanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve