Nova vest
Tenis

Subota, 21.02.2015.

09:06

Nadal pobedio u 3:18h posle ponoći!

Treći teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Pabla Kuevasa u četvrtfinalu ATP turnira u Riju, a taj meč završen je u tri sata i 18 minuta posle ponoći!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Nadal je zadržao maksimalni učinak u drugom najvećem brazilskom gradu i slavio protiv Kuevasa rezultatom 4:6, 7:5, 6:0.

Protivnik braniocu titule u polufinalu biće Italijan Fabio Fonjini koji je posle maratona izbacio Argentinca Federika Delbonisa sa 6:4, 6:7(10), 7:6(9).

Da su dvojica igrača ostala na terenu još samo sedam minuta oborili bi rekord Benjamina Bekera i Jirija Novaka koji su 2006. godine u Japanu završili „najkasniji“ duel u istoriji.

Nadalu, koji za manje od 17 sati igra novi meč, nije se dopalo što ATP nije odložio meč kada je bilo jasno da se program odužio. Svih pet mečeva na Centralnom terenu u petak otišlo je u tri seta, a Španac i Urugvajac krenuli su sa igrom 14 sati posle početka prvog duela.

„Nijedan teniski turnir ne bi trebalo da ima program koji se završava u ovo vreme. Teško je za igrače, ali je možda još teže navijačima. Ovo je veoma loš deo ATP, nije greška organizatora turnira već ATP-a koji nije želeo da pomeri meč. Da ste na Gren slemu, imali biste dan odmora, a ovako mi se čini kao katastrofalna greška“, bio je ljut Nadal posle meča.

Španac se našao u problemu u dva sata ujutro, kada je 23. igrač sveta poveo sa 1-0 u setovima. Kuevas je posle 44 minuta igre završio prvi deo igre, pošto je prethodno dva puta oduzeo servis protivniku i pretrpeo jedan brejk.

U drugom delu igre viđena je velika borba, ali brejkova nije bilo sve do 12. gema – treći igrač na ATP listi sačekao je grešku protivnika i realizovao četvrtu brejk i set loptu za 1-1. Tada je potpuno prelomio susret i treći deo igre dobio je sa ’nulom’, za samo 25 minuta. On je na kraju imao 18 vinera i 16 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Kuevasa bio 19:24.

„Ovo je velika pobeda za mene. U polufinalu sam, to je sjajan rezultat i daje bodove, samopouzdanje i šanse da igram danas. Bio je komplikovan meč, znao sam da ću igrati protiv tenisera koji je osvojio Sao Paulo, koji igra dobro i koji je ovde došao pun samopouzdanja. Od početka je bio komplikovan duel, ali sam se u drugom setu osetio bolje. Osetio sam da imam bolju kontrolu meča, iako nisam uspeo da ga ’brejknem’ sve do 6:5. Srećan sam jer je ovo važna pobeda za mene i nadam se da ću se oporaviti“, zaključio je Nadal.

U drugom polufinalu sastaće se David Ferer iz Španije i Austrijanac Andreas Hajder Maurer. Ferer je sa 6:3, 4:6, 6:2 nadigrao Huana Monaka, dok je Hajder Maurer takođe u tri seta nadigrao domaćeg tenisera Žoaa Souzu – 7:6, 1:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve