Nova vest
Tenis

Sreda, 18.02.2015.

14:12

Pliškova ponovo kobna po Anu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na turniru u Dubaiju, porazom od Karoline Pliškove u trećem kolu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Ivanovićeva je imala mnogo oscilacija i na kraju je Pliškova slavila rezultatom 6:2, 4:6, 6:4, posle skoro dva sata igre.

Čehinja će se u narednoj rundi sastati sa sunarodnicom Lucie Šafarovom, koja je u dva seta eliminisala prošlogodišnju šampionku Venus Vilijams.

Ivanovićeva je drugi put u nekoliko meseci izgubila od Karoline, koja je u njihovom jedinom dosadašnjem meču slavila u drugom kolu US opena sa 7:5, 6:4.

Ovoga puta susret je otišao u odlučujući treći set, ali srpska igračica nije uspela da stigne do potpunog preokreta.

Pliškova je sjajno otvorila meč – brzo je povela sa 4:0, Ana je vratila jedan brejk, ali je ponovo ispustila svoj servis za 6:2.

Ivanovićeva se loše kretala, tajming joj je bio loš i činilo se da je kraj blizu kada je Čehinja i drugi set otvorila brejkom. Ipak, šesta teniserka na WTA listi izjednačila je na 3:3, a onda ponovo „brejknula“ protivnicu za 1-1 u setovima. Interesantno je da je Pliškova sva tri gema na svoj servis izgubila napravivši duplu servis grešku.

Ana je imala priliku da prelomi meč u svoju korist početkom trećeg dela, kada je nekoliko puta imala poluprilike, ali bez šanse za brejk.

U finišu seta usledila je serija od tri brejka – Pliškova je napravila dva i slavila sa konačnih 6:2, 4:6, 6:4.

Turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve