Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

16:10

Ječmenica: Verujem u pobedu

Selektor ženske teniske reprezentacije Tatjana Ječmenica rekla je da veruje u svoju ekipu i u dobar rezultat u mečevima Evro-afričke zone u Mađarskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ženska teniska reprezentacija Srbije igraće u Budimpešti sa Mađarskom i Austrijom u Grupi A u Evro-afričkoj zoni I, za ulazak u baraž za Svetsku grupu II Fed kupa.

"U punom smo sastavu, devojke vredno treniraju. Još dva dana smo u Beogradu, a potom putujemo u Budimpeštu gde nas čeka težak zadatak. U grupi imamo Mađarsku i Austriju, ne treba ih potceniti. Sve su to ekipe koje su došle da pobede, Madjarice pogotovu, jer igraju na domaćem terenu", rekla je Ječmenica novinarima u Beogradu.

"Ne sumnjam u igračice. Atmosfera je pozitivna, u dobroj su formi, raspoložene su. Sigurna sam da će se boriti i da će dati sve od sebe na terenu. Verujem u njih, verujem u pobedu", kazala je Ječemenica.

Za Fed kup tim Srbije u Mađarskoj che igrati Aleksandra Krunić (84. na WTA listi), Ivana Jorović (305. na WTA listi), Dorotea Erić (385. na WTA listi) i Vojislava Lukić (401. na WTA listi).

"Prvi put sam u ulozi prve igračice u Fed kupu. To je čast, ali ne zaboravimo da je to jer naše najjače teniserke, nažalost, nisu sa nama. Cilj nam je da ostanemo u ovoj grupi, a za to treba prvo da pobedimo Austriju i Mađarsku. Idemo korak po korak", rekla je Aleksandra Krunić.

U Budimpešti će od 4. do 7. februara igrati 16 selekcija rasporedjene u četiri grupe, a takmičenje će biti održano po "raund robin" sistemu.

Pobednici grupa u Budimpešti će se takmičiti u mini plej-ofu, a pobednici iz mini plej-ofa će se u aprilu boriti u plej-of meču za plasman u Svetsku grupu II FED kupa.

U Budimpešti che se, pored Srbije Madjarske i Austrije, takmičiti i Belorusija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Velika Britanija, Izrael, Letonija, Lihtenštajn, Portugal, Turska i Ukrajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d