Nova vest
Tenis

Sreda, 21.01.2015.

15:51

Novak ni kandidat za Laureus

Sportska akademija Laureus objavila je širi spisak kandidata za najboljeg sportistu 2014. godine, a na njemu nema Novaka Đokovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Ben Curtis, File

To ne bi bilo čudno da Đoković prošle godine nije osvojio titulu na najprestižnijem turniru na svetu – Vimbldonu, trijumfovao je na još sedam turnira, a takođe se i vratio na prvo mesto na ATP listi.

Ne treba zaboraviti i da je srpskog tenisera za najboljeg na svetu u prošloj godini, između ostalih, proglasila Sportska akademija Sjedinjenih Država, ispred kenijskog maratonca Denisa Kimeta i argentinskog fudbalera Lionela Mesija.

Na listi kandidata za prestižnu nagradu nalaze se imena 22 sportista, a uži spisak nominovanih biće objavljen 11. aprila. Nominovane predvode najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, šampion Formule 1 Luis Hamilton i američki bokser Flojd Mejveder. Na spisku su se očekivano našli i Ronaldov rival Lionel Mesi, najbolji golfer sveta Rori Mekilroj, novi rekorder u skoku motkom Reno Lavileni i šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes.

Što se tiče ostalih kandidata, oni iza sebe imaju sjajnu godinu, ali samo nekolicina može da se pohvali boljom od Novakove. Ostali kandidati za Laureus nagradu su bacač diska Robert Harting, gimnastičar Kohei Učimura, stonoteniser Žang Đike, ragbista Džoni Vilkinson, skijaš Marsel Hiršer, bijatlonac Ole Ejnar Bjerndalen, igrač kriketa Mičel Džonson, plivači Čad le Klos i Ning Ze Tao, bokser Mani Pakjao, NBA zvezda Kevin Durekt, bejzbol igrač Majk Traut, biciklista Vinčenco Nibali, polo igrač Adolfo Kambijaso i trijatlonac Havijer Gomes.

Ceremonija dodele Laureus nagrada biće održana 15. aprila u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve