Nova vest
Tenis

Sreda, 21.01.2015.

13:54

Danilovićeva: Tatu ne zanima tenis

Nova nada srpskog tenisa Olga Danilović rekla je da je najvažnije da ostane zdrava kako bi mogla da napreduje i osvaja trofeje.

Izvor:

Autor:

Default images

Šampionku u konkurenciji do 14 godina i drugu teniserku Evrope u svom uzrastu, koju krasi nesvakidašnja sportska inteligencija i potpuna predanost tenisu, ističe da je njena velika prednost što je levoruka, a kao svoj trenutno najveći adut ističe servis.

"Treneri mi kazu da mi je servis jača strana i to što protivnice nisu navikle da igraju protiv levorukih igrača. Ali, sigurno je da sve može i mora da bude bolje, brže i jače", izjavila je Danilovićeva u razgovoru za Teniskog saveza Srbije (TSS).

Danilovićeva ima sportski gen, s obzirom na to da joj je otac legendarni košarkaš Predrag Danilović, trenutno predsednik Partizana.

"Tata se ne meša mnogo u moj tenis, on me uči još otkad sam bila mala da na svakom treningu dajem svoj maksimum i da je svaki trening važan jer se tako napreduje", rekla je ona, "Kada sam bila mlađa užasno sam se nervirala kada protivnica slaže rezultat ili pokaže pogrešan trag ili ga crta nogom na brzinu. Sada sam navikla, a i zna se već ko je korektan, a ko ne tako da pre meča moguda se pripremim"

Na pitanje ko su joj uzori, Danilovićeva kaže:

"Poseban uzor nemam. Kažu mi da podsećam na Moniku Seleš, a ponekad i na Gorana Ivaniševića. Kao i svi, volim kako igra Nole i kako izdržava pritisak, a i drago mi je i što Ana sada baš dobro igra. Na mečevima ne imitiram nikoga, samo na kraju treninga!! To svi volimo da radimo", istakla je 14-godišnja teniserka, prema prognozama brojnih stručnjaka buduća zvezda WTA tura.

Ona ističe da nema previše slobodnog vremena, ali sve to smatra normalnim u životu profesionalnog tenisera.

"Nekadaje teško, ali na kraju je lepo. Nemam puno slobodnog vremena, ali imam puno prijatelja po celom svetu. Mi (teniseri) nemamo kada da izlazimo, ali se
družimo po turnirima ili ponekad odemo u bioskop. Kada sam dugo odsutna nedostaje mi kuća i moje društvo iz škole, a kada sam dugo kod kuće i samo treniram, jedva čekam da odputujem i da krenesezona turnira. Navikla sam na puno obaveza i ne znam da li bih više moglada se snađem da nije stalno neka trka
", zaključila je Danilovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve