Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.12.2014.

10:13

"Rodžerov tenis balet, Rafin bitka"

Nekadašnji američki teniser Džim Kurijer smatra da Rafael Nadal neće imati karijeru dugu kao Rodžer Federer.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Količina energije koju Rodžer koristi za udarac znatno je manja od one koju potroši Nadal. Federer gleda na tenis kao na ples, balet na terenu. Sa druge strane, Nadal kada igra, izgleda kao da je u bici“, rekao je 44-godišnji Kurijer, osvajač četiri Gren slem titule.

“To na neki način objašnjava zašto karijere Španca neće trajati dugo kao Rodžerova, iako bismo svi voleli da vidimo Rafu i kada bude imao 33 godina. Treba odati priznanje onima koji su naučili Rodžera da igra na taj način. Federer se trenutno bori sa vremenom i, iako vreme još niko nije pobedio, on mu se prilično dobro odupire“, dodao je Kurijer.

Federer ima 33 godine, a sezonu je završio na drugom mestu na ATP listi. Do sada je u karijeri osvojio 17 Gren slem titula, poslednju 2012. godine na Vimbldonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve