Nova vest
Tenis

Sreda, 17.12.2014.

10:45

Toni: Rafi teže nego Novaku i RF

Toni Nadal, trener i stric Rafaela Nadala, kaže da je sasvim normalno to što su u 2014. godini dvojica novih igrača osvojili GS titule (Vavrinka i Čilić).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Osim o tome, Toni je govorio o mogućnosti da Rafa prestigne Federera po broju GS titula, ali i o povredama španskog tenisera.

“Normalno je da se smanjila dominacija vodećeg trija (Đoković, Nadal, Federer), to što su oni uspevali da učine u prethodnih deset godina zaista je neverovatno. Logično je da je dominaciji kraj".

"Kada Raonić, Nišikori ili Dimitrov naprave još jedan korak, i oni će moći da osvajaju najveće titule. Mislim da će mladi Nemac Zverev (17 godina, 137. na listi) takođe osvojiti Gren slem trofej. Taj mladić je veoma jak“, rekao je Toni za L’ekip.

Federer je do sada osvojio 17 Gren slem titula, a Nadal ima tri manje.

“Ako se Rafa zaustavi na 14 GS titula, to će biti u redu. Biti srećan važnije je od obaranja rekorda. Ipak, da li bih bio iznenađen ako na kraju karijere Rafa bude imao više Slemova od Federera? Ne bih. Mislim da je moguće osvojiti više od 17, ali neće biti lako“, smatra Toni.

Rafael je u prethodne tri sezone propustio po jedan GS turnir, a Toni kaže da je njegovom sinovcu telo dosta otežalo karijeru.

“Propustio je ili je igrao povređen na 11 GS turnira. Federer i Đoković nikada ne propuštaju nijedan. Teže je osvojiti 14 titula kada igraš manje od ostalih. Nisam ljubomoran na Federera i Đokovića, ali mislim da je Rafael fizički osetljiviji od njih. Zbog svog stila igre? Naravno da ne! Naravno, mogu da zamislim da Rafa igra do 33. godine kao Federer. Zašto da ne? Sve je pitanje želje. Setite se, pojedini ’stručnjaci’ tvrdili su da je Rafa trebalo da se povuče sa 24 ili 25 godina, kao i da više neće uzeti nijedan Slem osim Rolan Garosa“, zaključio je Toni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve