Nova vest
Tenis

Utorak, 16.12.2014.

20:51

Čeng: Samo da Kei bude zdrav

Trener Keija Nišikorija Majkl Čeng rekao je da veruje da japanski teniser može da dođe do titule na bilo kom od četiri Gren slema naredne godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čeng je svoju jedinu Gren slem titulu osvojio na Rolan Garosu 1989. godine kada je imao 17 godina.

Nišikori je svoje prvo Gren slem finale igrao pre tri meseca na US Openu, kada je poražen od Marina Čilića, a Japanac trenutno drži peto mesto na svetu.

Priliku da osvoji neki Gren slem imaće na sva četiri najveća turnira, u to nema sumnje. Ali, ne želim da kažem da će osvojiti neki. Više bih voleo da idemo korak po korak, meč po meč, već da gledamo sve kao celinu. Kada tako gledate na stvari, to vas uvuče i samo o tome razmišljate. Ne želim da se to nama desi ili njemu. To je negde u podsvesti, ali idemo poen po poen i to je jedini pravi pristup”, naglasio je Čeng.

Čeng je naglasio da ako Nišikori želi da osvoji neki Gren slem, mora da ostane zdrav. Japanski teniser je imao velike problem sa povredama poslednjih godina, samo ove godine se povukao u polufinalu majamija i Madrida, ali je na US Openu prevazišao uzastopne mečeve u pet setova.

Kei je napredovao po tom pitanju, a US Open je možda najbolji dokaz za to. Igrati toliko teških mečeva i iz njih izaći bez povreda je pozitivna stvar za Keija. Nadam se da će od sada situacija biti još bolja i nećemo morati više da razmišljamo o tolikim povredama. Ako bih mogao da imam jedan cilj za sledeću godinu, on bi bio da Kei 95 odsto godine bude zdrav. Završiti godinu bez povrede ili nečega što bi moglo da vam oduzme dve ili tri nedelje bi bilo veliko dostagnuće i podiglo bi njegov tenis na novi nivo”, istakao je Čeng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve