Nova vest
Tenis

Utorak, 16.12.2014.

09:33

Ana: Sanjam još jedan GS trofej

Srpska teniserka Ana Ivanovič kaže da joj je glavni cilj u 2015. godini da igra bolje na Gren slem turnirima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Ohrabrujuće je to što sam godinu završila na petom mestu na svetu, iako nisam imala dobre rezultate na najvećim turnirima. Posebno me hrabri to što sam uspevala da pobedim i najbolje igračice – Serenu, Šarapovu, Halepovu npr. Sledeći korak jeste da to u kontinuitetu radim na GS turnirima. Zaista verujem da to mogu da uradim“, kaže Ana.

“Igram raznovrsnije, češće izlazim na mrežu. Uživam u tome da nadograđujem svoju igru. Zaista osećam da imam igru za vrh. Bila sam broj jedan, želim da dam sebi najbolju moguću šansu da budem tamo opet. Radim vredno za to, a osvajanje još jedne Gren slem titule za mene je san“, dodala je Ivanovićeva.

U periodu od 2009. do 2013. godine Ana nijednu sezonu nije završila u Top 10.

“Mislim da se ženski tenis promenio tokom godina – mnogo je više kvalitetnih igračica sada nego što je to bio slučaj 2008. godine. Veoma je težak put, mučila sam se prethodnih godina, tako da sada još više cenim tu titulu (Rolan Garos 2008)“, dodala je 27-godišnja Srpkinja.

Od trijumfa u Parizu Ana je još samo dva puta uspevala da dođe do četvrtfinala na nekom od Gren slem turnira – na US openu 2012. i u Melburnu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve