Nova vest
Tenis

Subota, 13.12.2014.

17:57

USA Today: Novak je najbolji

Najtiražniji američki dnevni list USA Today proglasio je Novaka Đokovića za najboljeg tenisera na svetu u 2014. godini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pored toga što je poneo to laskavo priznanje, Đoković je u istom izboru bio akter najboljeg meča godine, u finalu Vimbldona, kada je posle velike borbe u pet setova pobedio Švajcarca Rodžera Federera.

U izboru za najboljeg tenisera sveta glasali su legendarni Martina Navratilova i Džim Kurier, kao i teniski stručnjak magazina USA Today Dag Robson. Oni su imali zadatak da izaberu trojicu najboljih tenisera i mečeva tokom godine, a po njihovim glasovima Novak je bio bez premca.

Novak je dobio priznanje za najboljeg igrača godine zahvaljujući trijumfu na Vimbldonu i time što je godinu završio na prvom mestu, kao i zbog dominantnih igara tokom jeseni. Imao je neverovatno konstantne rezultate, ostvario je skor 61-8 tokom godine i osvojio sedam titula“, istakao je Kurijer.

Prema rečima Robsona, u finalu Vimbldona, koje je jednoglasno proglašeno za najbolji meč godine, viđen je neverovatan nivo tenisa od prvog do poslednjeg trenutka.

Taj meč je spasao Đokovićevu sezonu. Da je Federer osvojio odlučujući set, on bi na kraju godine vrlo verovatno bio najbolji na svetu, a ne srpski teniser“, naglasio je Robson.

Najveći konkurent Đokoviću da ponese titulu najboljeg tenisera bila je Serena Vilijams, dok je njen dule sa Simonom Halep u finalu završnog turnira bio u konkurenciji za najbolji meč sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve