Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.12.2014.

18:26

IPTL: Rodžer stigao, Ana odahnula

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nastavila je sa odličnim partijama u IPTL ligi i ostvarila novi trijumf, ovoga puta u Nju Delhiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva je u veoma neizvesnom meču pobedila Danijelu Hantuhovu sa 6:5, pošto je u doigravanju slavila rezultatom 7:5.

Ona je u dodatnih pet minuta gubila sa 5:1, ali je velikom serijom uspela da se vrati i potvrdi pobedu svoje ekipe Indijan Ejsiz nad Singapur Slemersima.

U regularnom toku meča Slovakinja je nekoliko puta imala brejk prednosti, ali je odličnim odlukama i dupliranjem poena Ana uspevala da se konstantno vrati.

Indijan Ejsizi slavili su ukupnim rezultatom 26:16, najviše zahvaljujući Rodžeru Federeru koji je odigrao neverovatno, iako je tek juče stigao u Indiju.

Federer je uspeo da anulira lošu partiju Pita Samprasa koji je sa 6:2 izgubio od Patrika Raftera, pošto je vezao tri ubedljive pobede. Prvo je u miks dublu sa Sanjom Mirzom dobio Hantuhovu i Bruna Soareša sa 6:0, da bi sa Rohanom Bopanom izgubio samo jedan gem od Hjuita i Kirjosa.

Konačno, pre meča Ane i Danijele savladao je Tomaša Berdiha u Singlu sa 6:4.

U drugom ekipnom meču dana Manila Maveriksi bili su bolji od UAE Rojalsa sa 26:22.

Za Rojalse su nastupili najbolji teniser sveta Novak Đoković, kao i Nenad Zimonjić, ali njih dvojica nisu imali sreće u dublu jer su izgubili od Conge i Nestora sa 7:5 u doigravanju.

Prethodno je Mark Filipusis nadigrao Gorana Ivaniševića sa 6:3, a Ćilić Congu u dodatnih pet minuta rezultatom 9:3.

Zimonjić je izgubio i miks sa Kristinom Mladenović, Nestor i Flipkens su bili bolji sa ubedljivih 6:2. Rojalsima nije pomogao ni trijumf Karoline Voznijacki nad Kirsten Flipkens (6:3).

U ponedeljak se nastavlja takmičenje, a dan će sigurno obeležiti duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve