Nova vest
Tenis

Utorak, 25.11.2014.

10:42

Rodžer promoviše brži format tenisa

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigraće sa Lejtonom Hjuitom egzibicioni meč u Sidneju, na kojem će biti promovisan novi brži format tenisa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Novi format tenisa, koji je pokrenut u Australiji, razlikuje se od tradicionalne igre po tome što set osvaja prvi teniser koji dođe do četiri gema, taj-brejk se igra pri rezultatu 3:3, a nema igranja na razliku, niti drugog servisa.

Novi format menja igru i napraviće pravu revoluciju u tenisu, posebno u klubovima”, rekao je prvi čovek vladajućeg tela australijskog tenisa Kreg Tili, “Danas je vreme od neprocenjive važnosti i novi format je savršen za bilo koju osobu koja želi da uglavi tenis u svoj život pun obaveza”.

Egzibicioni meč između Hjuita i Federera na programu je 12. januara, između turnira u Brizbejnu i početka Australijan Opena.

Ne mogu da dočekam da dođem u predivan Sidnej zbog specijalnog meča sa mojim starim prijateljem i rivalom Lejtonom Hjuitom. Imali smo sjajne borbe tokom godina i zaista mislim da obojica jedan iz drugoga izvlačimo najbolje kada se nađemo zajedno na terenu”, naglasio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve