Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:56

WTA: Skok Jorovićeve za 193 mesta

Mlada srpska teniserka Ivana Jorović napravila je skok od 193 mesta na WTA listi posle trijumfa na čelendžeru u Nju Delhiju i sada je 309. na svetu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

17-godišnja Jorovićeva je tek nedavno počela da igra u seniorskoj konkurenciji, pa napredak koji je ostvarila predstavlja sjajan rezultat za nju.

Preostale srpske teniserke uveliko su završile svoje sezone, pa se već nekoliko nedelja zna da je Ana Ivanović sezonu završila na petom mestu, Jelena Janković na 15, a Bojana Jovanovski na 57. poziciji.

Aleksandra Krunić i ove nedelje drži 102. mesto na svetu, dok je Jovana Jakšić imala pad za 12 pozicija i sada je 130 na svetu. Vesna Dolonc je i na najnovijoj listi 215.

Amerikanka Serena Vilijams je prva na svetu sa 8.485 bodova, ispred Marije Šarapove iz Rusije sa 7.050 i Rumunke Simone Halep sa 6.292. Iza slede Petra Kvitova, Ivanovićeva, Agnješka Radvanjska i Judžini Bušar, a prvih deset kompletiraju Karolina Voznijacki, Anđelika Kerber i Dominika Cibulkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve