Nova vest
Tenis

Petak, 21.11.2014.

20:12

Monfis: Sada sam naplatio US Open

Gael Monfis rekao je posle pobede za izjednačenje nad Rodžerom Federerom (6:1, 6:3, 6:4) u finalu Dejvis Kupa da se držao svog plana i ostao fokusiran.

Izvor:

Autor:

Default images

Harizmatični Francuz odigrao je sjajan meč protiv Rodžera Federera u drugom meču finala DK, i doneo 1:1 svojoj naciji.

U prvom meču dana. Švajcarcima je prednost u trijumfima doneo Stan Vavrinka, koji je u četiri seta porazio Žoa-Vilfirda Congu – 6:1, 3:6, 6:3, 6:2.

"Imao sam tačan plan kako da igram protiv njega. Bio sam veoma blizu pobede i na US Openu, ali sam tek sada uspeo da krunišem plansku igru protiv njega. Želeo sam da ostanem fokusiran samo na to, a ne na njegove probleme s povredama. Takođe, atmosfera je bila fenomenalna", rekao je Monfis.

Da podsetimo, finale Dejvis Kupa igra se na stadionu Lila a na oba duela prvog dana bilo je prisutno skoro 28.000 navijača.

U subotu je na programu duel dublova.

Francuska ’juri’ svoju desetu titulu u Dejvis kupu, prvu od 2001. godine, a Švajcarska još nema trofej – 1992. godine u finalu je bolja bila selekcija SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve