Nova vest
Tenis

Petak, 14.11.2014.

14:33

Pobeda Novaka, Berdihu četiri gema

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Tomaša Berdiha 6:2, 6:2 u trećem meču završnog Mastersa u Londonu i tako obezebedio prvo mesto na kraju godine.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Đoković u naredni krug ide sa prvog mesta sa maksimalnim učinkom, u drugom meču grupe sastaju se Čilić i Vavrinka, posle čega će biti poznato ko još ide dalje.

Novak će u polufinalu igrati sa Keijem Nišikorijem, a taj meč biće prvi na redu u subotu.

Srpski teniser je bez problema došao do pobede, prepustiviši protivniku samo četiri gema posle 69 minuta igre.

Tok meča:

Srpski teniser je odlično počeo meč, Berdih je bio na servisu, Đoković pravi brejk bez izgubljenog poena, a zatim ga je i potvrdio za 2:0. To znači da se Novak plasirao u polufinale, jer su mu za to bila potrebna dva osvojena gema. Berdih je slabo servirao, Đoković greške protivnika koristio na pravi način i poveo sa 3:0 posle samo nešto više od 11 minuta igre.

U četvrtom gemu Berdih prvi put osvaja poen posle nešto duže razmene udaraca, ali zahvaljujući greški srpskog tenisera. Đoković lepim volejom osvaja poslednju poen u četvrtom gemu. Konačno nešto neizvesniji pet gem, Čeh osvaja poen posle izlaska na mrežu, posle čega stiže do prve gem lopte na meču i koristi je za 4:1. U nastavku su obojica tenisera bili sigurni na svoj servis, pa je Đoković servirao za 1:0. Lako je došao do dve set lopte, prvu je iskoristio i osvojio prvi set sa 6:2, posle nešto više od pola sata.

Na početku drugog seta Berdih je imao 40:0, ali posle velike borbe Đoković preokreće i pravi brejk. Srpski teniser je i u naredna dva gema bio siguran, do sada je osvojio ukupno devet gemova, pa je obezbedio prvo mesto u grupi. Do 4:0 Đoković stiže lako, imao je priliku i za 5:0, ali Berdih spasava brejk loptu u smanjuje na 4:1. As udarcem okončava šesti gem na meču, pa Berdih servira za ostanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve