Nova vest
Tenis

Sreda, 12.11.2014.

19:57

Perfektno – Novak razbio i Vavrinku

Novak Đoković deklasirao je Stana Vavrinku sa 6:3, 6:0 za 65 minuta u drugom kolu A grupe završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novak je u prvoj rundi dobio Čilića sa 6:1, 6:1, pa sada ima dva trijumfa, dok je Vavrinkin skor 1-1.

U poslednjem kolu Đoković će igrati sa Berdihom, dok će Švajcarac za rivala imati Marina Čilića.

Vavrinka je odlično počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Novak potom osvojio 20 od naredna 23 poena i poveo je sa 5:2. Stan je u narednom gemu spasao set loptu i smanjio na 5:3, ali do kraja meča nije osvojio ni gem. Baš kao i na meču sa Čilićem, Đoković je odigrao jedan spektakularni poen, posle kojeg je i rival aplaudirao.

Đoković je meč završio sa 13 vinera i 17 neiznuđenih grešaka, dok je Vavrinka imao 8 direktnih poena i 29 grešaka.

Ukoliko u petak pobedi Berdiha, Đoković će i teoretski obezbediti prvo mesto na svetu na kraju godine. Serija Novakovih pobeda u dvorani sada je na brojci 29.

U prvom meču dana Tomaš Berdih savladao je Marina Čilića sa 6:3, 6:1.

Tok meča:

Već u prvom gemu Vavrinka je stigao do brejka – Novak je dve prve brejk lopte spasao zahvaljujući dobrom servisu, a zatim je propustio gem loptu. Potom je Švajcarac došao do nove brejk šanse, a Đoković je poslao bekhend dijagonalu u aut – 1:0.

Mogao je Novak da vrati brejk u sledećem gemu – na 0:30 je ritern posle drugog servisa poslao u aut, ali je ipak došao do jedne šanse za brejk. Međutim, Vavrinka je odservirao veoma snažno i spasao brejk loptu, a zatim je osvojio i gem za 2:0.

Ono što nije tada, Đoković je učinio u sledećem gemu na servis Vavrinke. Prethodno je uzeo gem bez izgubljenog poena na svoj servis, a onda je ponovo došao do 0:30.

Zatim je usledio poklon Vavrinke u vidu duple greške, a onda i nekontrolisani bekhend za 2:2. Produžio je Đoković seriju na 11 poena u nizu, zatim je napravio grešku, ali je osvojio već sledeći za 3:2 u gemovima.

Stanova igra se raspala, srljao je iz greške u grešku – dve neiznuđene, plus dupla greška, doneli su Novaku nove tri brejk šanse, a on je realizovao već prvu. Đoković nije mnogo rizikovao, držao je lopticu duboko u igri sa mnogo spina, pa je u sledećem gemu od 15:30 došao do 5:2.

Iako je Novak u sledećem gemu odigrao dva-tri briljantna udarca, Vavrinka je spasao set loptu i smanjio na 5:3. Đokovića to nije omelo, nastavio je u istom ritmu na svoj servis i uz samo jedan izgubljeni poen došao je do gema i seta – 6:3.

Novak je već na startu drugog seta došao do dve brejk lopte – prvu je Vavrinka spasao asom, ali je na drugoj Đoković iznudio grešku rivala i poveo sa 1:0.

Fantastičnim poenom, posle kojeg je i Vavrinka aplaudirao, Novak je započeo sledeći gem – osvojio ga je, a onda je napravio još jedan brejk, i to bez izgubljenog poena za 3:0.

Vavrinkina igra se raspala, a Novak je igrao sigurno i do kraja je, uz nekoliko divnih udaraca, završio set 'sa nulom' - 6:3, 6:0 za 65 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve