Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.11.2014.

16:30

Novakova grupa: Stan, Čilić, Berdih

Novak Đoković će na završnom Mastersu u Londonu igrati u A grupi sa Stanom Vavrinkom, Tomašom Berdihom i Marinom Čilićem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Drugu grupu predvodi Rodžer Federer, a njegovi suparnici biće Miloš Raonić, Kei Nišikori i Endi Mari.

Vavrinka igra svoju najbolju sezonu u karijeri – u Melburnu je osvojio svoju prvu Gren slem titulu, a u Monte Karlu prvi trofej iz Masters 1000 serije. Međutim, osim velikim uspesima, njegova sezona je bila prožeta i brojnim porazima na startu turnira, pa je tako četiri od poslednjih pet mečeva i ne dolazi u London u dobroj formi.

Novak je Stana dobio u 15 od 18 međusobnih duela, ali je Švajcarac bio uspešniji u njihovom jedinom ovogodišnjem okršaju – u četvrtfinalu Australijan opena slavio je sa 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Za razliku od Vavrinke, Berdih ove sezone nije zabeležio mnogo pobeda nad kolegama iz Top 10 – samo tri, i to nad Iznerom, Congom i Fererom. Često je lako gubio važne duele, od Vimbldona zaključno sa US openom skoro da je ’nestao’, ali je u poslednje vreme u odličnoj formi – finale Pekinga, titula u Stokholmu i polufinale u Parizu.

Ipak, Berdihu poslednje sećanje na Đokovića nije baš slatko – umalo nije izgubio sa 6:0, 6:0 u finalu Pekinga, a na kraju je bilo 6:0, 6:2. U ukupnom međusobnom skoru Novak vodi sa 16-2.

Rad sa Goranom Ivaniševićem doneo je Marinu Čiliću neverovatne rezultate – osvojio je četiri trofeja ove sezone, uključujući i titulu na US openu, kada je u tri seta dobio Federera, a zatim i Nišikorija.

Pre toga je slavio u Zagrebu i Delrej Biču, a nedavno je osvojio trofej i u Moskvi. To mu je bio i poslednji turnir pre Londona, a prethodno je ispao u četvrtfinalu Pekinga i u svom prvom meču u Šangaju.

Đoković je Čilića dobio u svih deset dosadašnjih međusobnih duela, uključujući i sva tri ovogodišnja – u Indijan Velsu, na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

Iako su tri ovogodišnja Gren slem šampiona u A grupi, B grupa čini se ujednačenijom. Mari je posle US opena u izvanrednoj formi, što mu je omogućilo i vizu za London, a ako mu je preostalo svežine, biće izuzetno težak protivnik.

Raonić nije blistao u poslednje vreme, ali je u Parizu bio briljantan, pobedio Federera i Berdiha, čime je i zaslužio plasman u London.

Nišikori je igrao finale na US openu, posle toga je osvojio titule u Tokiju i Kuala Lumpuru, ali je u Parizu protiv Đokovića servirao znatno slabije nego inače i činilo se da ima fizičkih poteškoća.

Federer je u Parizu zaustavljen u četvrtfinalu, ali je prethodno osvojio turnire u Šangaju i Bazelu. Rodžer još ima šansu da završi godinu na prvom mestu na ATP listi, tako da mu motiva neće nedostajati.

U slučaju da se neko od igrača povredi, zamene su David Ferer i Felisijano Lopes.

Završni Masters u Londonu igra se od 9. do 16. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve