Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.11.2014.

14:57

Klub 600: Novak odbranio Pariz!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je trofej na Mastersu u Parizu pobedivši Miloša Raonića u finalu sa 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je tako stigao do treće titule u prestonici Francuske, šeste u 2014. i ukupno 47. u karijeri. Ovo je njegova 20. Masters titula (30. finale)

Ono što je još važnije, ovo je bila jubilarna 600. ATP pobeda Đokovića u karijeri i sada je na korak od osvajanja prvog mesta na ATP listi na kraju godine.

Novak ima 10.010 bodova u ATP trci, 1.310 više od Rodžera Federera pred završni Masters u Londonu. To znači da srpskom teniseru tri pobede u Londonu garantuju prvo mesto pošto Federer ima da odigra i finale Dejvis kupa.

Što se tiče finala u Parizu, Đoković je od početka do kraja meča bio fokusiran na svoj posao i na kraju ga je obavio gotovo savršeno. Čak tri puta je oduzeo servis verovatno najboljem serveru sveta u ovom trenutku, koristio je svoje šanse i potpuno je neutralisao moćna oružja koja poseduje Kanađanin ostvarivši i treću pobedu u isto toliko duela sa Podgoričaninom.

Što se statistike tiče, Novak je imao 16 vinera i samo 10 grešaka, naspram 27 vinera i 29 grešaka Kanađanina.

Tok meča:

Novak je od samog starta bio potpuno fokusiran i to mu je donelo rani brejk. Lako je dobio uvodni servis gem, a onda je vratio nekoliko monstruoznih servisa, izborio se za brejk šansu i naterao je rivala na grešku - 2:0.

Bez većih problema je Đoković potvrdio brejk, a Raonić se 'upisao' na semafor uz dosta muke tek u četvrtom gemu - 3:1 posle 14 minuta. Imao je Đoković i u četvrtom gemu brejk priliku, ali Kanađanin je zahvaljujući snažnim servisima ostao u prvom setu.

Da njegova igra nije samo servis Raonić je pokazao u petom gemu. Odigrao je nekoliko odličnih udaraca, stigao je do brejk lopte, ali nije uspeo da je iskoristi. Izbacio je 'insajd-aut' forhend u aut, pa je Đoković poveo sa 4:1.

Veliku šansu da praktično reši set Đoković je propustio u šestom gemu. Imao je tri vezane brejk lopte, Raonić je dve spasao as udarcima, ali je kod druge Đoković propustio veliku šansu za 5:1.

Kazna je mogla da stigne već u narednom gemu. Raonić se izborio za tri vezane brejk šanse, ali Novak je ostao smiren u tim trenucima, dobio je pet vezanih poena i poveo je sa 5:2. Nakon sedmog gema Đoković je zatražio trenera pošto je očigledno imao problem sa povredom skočnog zgloba.

Nakon ukazane medicinske pomoći Đoković se vratio na teren i dobio je set napravivši još jedan brejk. Dobio je četiri vezana poena na servis Raonića od 40:15 i u velikom stiglu je stigao do 1-0 (6:2).

Nije lako dobio Đoković uvodni gem drugog seta, ali ga je dobio, a onda je napravio još jedan brejk. Dobio je ponovo četiri vezana poena na servis Raonića od 30:0, a Kanađanin je napravio duplu servis grešku kod brejk lopte.

Srpski teniser je prednost brejka čuvao do osmog gema kada je imao još dve šanse za brejk koje su ujedno bile i meč lopte. Raonić je uspeo da ostane u životu, dobio je četiri vezana poena i naterao je rivala da servira za pobedu. Đoković je to uradio bez većih problema i posle 62 minuta igre je stigao do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

241 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve