Nova vest
Tenis

Subota, 01.11.2014.

08:07

Kei ide na Novaka, izborio London

Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Davida Ferera sa 3:6, 7:6 (7-5), 6:4 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nišikori je time obezbedio plasman na završni turnir u Londonu (9-16. novembra), a u polufinalu će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Osim što je sebi obezbedio put u London, Nišikori je pobedom istisnuo Ferera iz trke, pa će poslednji, osmi učesnik završnog turnira biti Miloš Raonić.

Nišikori je bolje počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Ferer potom zaigrao u neverovatnom tempu i ’samleo’ je Japanca koji je delovao umorno. Kada je Španac napravio brejk na početku drugog seta, činilo se da bi lakše od očekivanog mogao da dođe do trijumfa, ali to se nije dogodilo – Nišikori pravi ribrejk,

Sada je Kei bio u naletu, vodio je 5:3 i servirao za set, ali je Ferer uspeo da se vrati i izbori taj brejk. U ’dodatnom gemu’ bilo je neizvesno sve do Španac je vodio sa 5-2, ali Nišikori se nije predao i sa pet uzastopno osvojenih poena uspeva da izbori treći set.

Iako je na startu odlučujućeg seta spasao brejk loptu i iako je u jednom trenutku izgubio osam poena u nizu, Nišikori je i u trećem setu izašao kao pobednik i došao do trijumfa za dva časa i 43 minuta igre.

Meč se završio u pola jedan ujutru, a Nišikori već od 17 sati igra polufinalni okršaj sa Đokovićem. U drugom polufinalu sastaju se Raonić i Berdih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve