Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.10.2014.

17:25

Ćorić: Želim da budem prvi na svetu

Talentovani hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je da mu je cilj u karijeri da bude najbolji na svetu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ćorić je na turniru serije 500 u Bazelu stigao do polufinala, a tom putu je pobedio velikog Rafaela Nadala u dva seta.

On je istakao da mu je turnir u Bazelu definitivno najbolji u dosadašnjoj karijeri, ali je odao da se neće na tome zaustaviti.

"Imao sam dosta kvalitetnih mečeva, pobedio dvojicu igrača iz Top 15, među kojima i jednog od najboljih u istoriji tenisa. To mi je najbolji turnir u karijeri i stvarno sam zadovoljan rezultatom. Na ovome ne treba stati, nego na tome treba graditi nešto veće", rekao je Ćorić.

Nakon turnira u bazelu Ćorić se prvi put u karijeri našao među 100 najboljih (93. mesto). On još uvek ima samo 17 godina, a proboj u Top100 pre njega ostvarili su Rafael Nadal i Rišar Gaske.

"Neću preskakati stepenice, prvi cilj je Top 50. Gledam sebe, ne gledam statistike i što je Federer ili neko drugi napravio u mojim godinama. Ja sam Borna Ćorić i imam svoju karijeru. Dugoročni cilj je biti prvi na svetu. Neću trenirati tenis da budem petnaesti. Ipak, moram da idem korak po korak. Ako ću sad da preskakačem stepenice, onda ćemo možda svi imati prevelika očekivanja, pa kad se dogode dva ili tri loša poraza moglo bi mi pasti samopouzdanje. Reći ću da je sledeći cilj završiti godinu u Top 50."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve