Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2014.

13:23

Sereni surov revanš i titula

Prva teniserka sveta Serena Vilijams deklasirala je Simonu Halep sa 6:3, 6:0 u finalu WTA završnog turnira u Singapuru.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U meču u grupi Serena je Halepovoj uzela samo dva gema, a sada joj se revanširala na skoro identičan način u mnogo važnijem okršaju, finalnom.

To je Serenina sedma titula ove sezone, a u 64. u karijeri. Takođe, ovo je Amerikanki peti put da osvaja završni turnir, a treći u nizu.

Oba teniserke počele su meč nervozno, ali Halepova je počela za nijansu bolje, vodila je 2:1 i imala je 40:15 na svoj servis. Međutim, Rumunku je tada stao prvi servis, a Serena je to iskoristila i snažnim riternima je vratila brejk.

Vilijamsovoj je trebalo još neko vreme da se potpuno opusti i zaigra kako ume, ali sa druge strane Halepova je bila još nervoznija i pravila je mnogo nekarakterističnih grešaka.

To se videlo i po rezultatu, pošto je Simona do kraja meča uzela još samo jedan gem, a u celom drugom setu Serena je izgubila samo sedam poena. Na kraju, Amerikanka je meč okončala sa 26 vinera i 25 neiznuđenih grešaka, dok je Halepova upisala samo 5 direktnih poena i 15 grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve