Nova vest
Tenis

Subota, 25.10.2014.

10:56

Sereni drama i finale Singapura

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u finale završnog WTA turnira u Singapuru, posle preokreta i trijumfa nad Karolinom Voznijacki.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Serena je ponovo pobedila veliku prijateljicu rezultatom 2:6, 6:3, 7:6, u dramatičnom meču koji je trajao dva sata i 15 minuta.

Vilijams će se u borbi za titulu boriti protiv bolje iz drugog polufinalnog susreta, u kom se sastaju Simona Halep i Agnješka Radvanjska.

Amerikanka će, iako se nije tako činilo posle ubedljivog poraza od Halep u grupi, imati priliku da brani titulu osvojenu prošle godine.

Prva igračica sveta tako je stigla do desete pobede iz 11 mečeva u međusobnim duelima sa Voznijacki, a već četvrte u poslednja dva i po meseca.

Karolini će ovaj neuspeh možda i najteže pasti jer je imala dosta šansi, čak je i servirala za finale pri rezultatu 5:4 u trećem setu.

Danska teniserka potpuno je dominirala u prvom setu i koristila svaku grešku nervozne Serene. Već u drugom gemu napravila je brejk i preuzela kontrolu nad mečom. Amerikanka je mnogo grešila, pa joj je Dankinja još jednom oduzela servis i završila set sa 6:2.

Amerikanka, koja je obezbedila prvo mesto na kraju godine po četvrti put u karijeri, probudila se u drugom setu i počela agresivnije da igra, što je Karolinu oteralo od osnovne linije.

Uzvratila je sa dva brejka i uspela da dođe do izjednačenja – 6:3.

Treći deo igre bio je izjednačen i sve je slutilo na to da nas očekuje dramatična završnica. Jedinu brejk loptu propustila je Amerikanka u četvrtom gemu, da bi u devetom napala njena rivalka.

Stigla je do dve vezane prilike, drugu iskoristila i došla u poziciju da servira za meč. Tada se Voznijacki potpuno stegla, Serena je riternima stigla do 15:40, a onda i smečom ostala u polufinalu.

Mogla je Karolina ponovo da oduzme servis protivnici, ali je napravila grešku u odlučujućem poenu i 'momentum' je ponovo bio na strani aktuelne šampionke. Voznijacki je servirala za opstanak, suočila se sa meč loptom, a onda je spasla odigravši možda i najlepši poen na turniru. Otišlo se u taj brejk, Dankinja ga je bolje otvorila, povela sa 4:1 uz dva mini brejka viška, da bi tada usledio novi preokret.

Vilijams je uz obilatu pomoć sreće u oba poena vratila izgubljeno, a onda i odservirala za dve meč lopte. Nije ih iskoristila, ali je kod treće njena protivnica izbacila forhend u aut.

Serena je potpuno dominirala u as udarcima (12:0) i bila znatno agresivnija čemu svedoči i odnos direktnih poena i neiznuđenih grešaka – 50:41.

Voznijacki je pokušala da malim brojem greška (12) dođe do trijumfa, ali joj je on zamalo izmakao.

Turnir u Singapuru igra se za nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve