Nova vest
Tenis

Subota, 25.10.2014.

09:00

Federer: Najbolji tenis ove nedelje

Švajcarac Rodžer Federer rekao je da u pobedi nad Grigorom Dimitrovom odigrao najbolji meč na turniru u Bazelu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Drugi teniser plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Bazelu, pošto je savladao Grigora Dimitrova sa 7:6 (7-4), 6:2.

„Mislim da je nivo tenisa kod obojice bio visok. Grigor je odlično servirao u prvom setu, nije mi davao mnogo prilika. Imao sam tešku završnicu seta, sačuvavši dve set lopte, a onda i ostavši blizu u taj brejku“, rekao je Federer.

Švajcarac je imao 29 direktno osvojenih poena i osam neiznuđenih grešaka manje, dok je Bugarin upisao 25 vinera i 28 grešaka. Bila je ovo druga Rodžerova pobeda u isto toliko mečeva sa Grigorom, a zanimljivo je da ga je prošle godine takođe eliminisao u četvrtini finala Bazela.

„Veoma sam srećan što sam prošao dalje. Mislim da je ukupno to bila dobra predstava i da sam igrao svoj najbolji tenis ove nedelje“, dodao je Švajcarac.

Federer će za plasman u finale igrati sa Hrvatom Ivom Karlovićem, protiv koga vodi sa 11-1 u pobedama, dok će se u drugom polufinalu sastati Borna Ćorić, koji je napravio senzaciju eliminacijom Rafaela Nadala, i David Gofan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve