Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.10.2014.

15:03

Anu samo pobeda od 2-0 vodi dalje

Ana Ivanović u petak od 13.30 po srednjoevropskom vremenu sa Simonom Halep igra odlučujući meč za plasman u polufinale WTA završnog turnira.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rumunka je već obezbedila plasman dalje, a Ani je za prolaz potrebna pobeda sa 2-0 u setovima.

Evo i svih mogućih opcija pred meč Ivanović – Halep:

- Ako Ivanovićeva izgubi bilo kojim rezultatom, Serena Vilijams će se pridružiti Simoni Halep u polufinalu.

- Ako Ivanovićeva pobedi sa 2-1 u setovima, u tom slučaju bi se napravio krug od tri teniserke sa istim skorom, a dalje bi išle Serena i Halep zbog bolje set-razlike.

- Ako Ivanovićeva pobedi sa 2-0 u setovima, tada bi set-razlika bila izjednačena i Ana bi prošla dalje na osnovu bolje gem-razlike u krugu – zbog ubedljivog poraza Vilijamsove od Halep (6:0, 6:2).

Od tri dosadašnja međusobna okršaja Ana je dobila samo jedan, a u jedinom ove godine slavila je 23-godišnja Halep – u Madridu je bilo 6:2, 6:2. Trebalo je da se sastanu i nedavno u Pekingu, ali je Rumunka predala meč još pre početka.

Halep je ove sezone igrala u finalu Rolan Garosa, polufinalu Vimbldona i četvrtfinalu Australijan opena, osvojila je titule u Dohi i Bukureštu, a zaustavljena je u Madridu u polufinalu.

Ipak, do završnog turnira nije bila baš u najboljoj formi – treće kolo US opena i četvrtfinale Sinsinatija, uz dva rana poraza.

’Crvena’ grupa, treće kolo:
Serena Vilijams – Eženi Bušar 6:1, 6:1
Ana Ivanović – Simona Halep petak, 13.30

Tabela:
1. Simona Halep 2-0
2. Serena Vilijams 2-1
3. Ana Ivanović 1-1
4. Eženi Bušar 0-3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve