Nova vest
Tenis

Sreda, 22.10.2014.

13:45

Singapur: Sjajna Ana razbila Bušar

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović zabeležila je pobedu protiv Kanađanke Eženi Bušar u drugom meču Crvene grupe u Singapuru – 6:1, 6:3.

Izvor:

Autor:

Default images

Ana je odigrala sjajan meč, odlično je igrala, posebno se istakla osvojenim poenima na prvi servis, nije srljala i na kraju potpuno zasluženo upisala važan ubedljiv trijumf.

U prvom setu je Ana odigrala gotovo savršeno, osvojila je 88 odsto poena na prvi servis, iskoristivši dve brejk lopte za lagano i rutinsko vođstvo.

Drugi set je bio dosta uzbudljiviji, iako je Ivanovićeva započela set brejkom. Ipak, Kanađanka je uspela da se vrati već u narednom gemu, ali je bilo evidentno da nema šta da traži protiv raspoložene i razigrane Ane. Naša teniserka je pametno čekala šansu, kao i većih tokom meča, i iskoristil drugu brejk/meč loptu u devetom gemu za konačni trijumf.

Beograđanka je tako anulirala poraz od Serene Vilijams u prvom kolu, a ukoliko želi da se nađe u polufinalu mora za dva dana da savlada Rumunku Simonu Halep, koja je već obezbedila prolaz.

U prvom meču dana videli smo veliko iznenađenje, možda i senzaciju, jer je Simona Halep prepustila samo dva gema prvoj teniserki sveta Sereni Vilijams.

Neočekivani trijumf Rumunke dosta komplikuje situaciju u grupi, jer postoji realna mogućnost da tri teniserke posle trećeg kola imaju učinak od dve pobede i jednog poraza. Ako bude takva situacija – o drugom putniku iz 'Crvene' grupe odlučiće set/gem količnik.

Tok meča:

Ana se već u prvom gemu suočila sa brejk loptom, napravivši pri tom nekoliko neiznuđenih grešaka, ali je na kraju ipak uspela da zadrži koncentraciju i stigne do prvog gema u meču. Naredni gem bio je dijametralno različit, jer je Srpkinja sjajnom igrom stigla do tri vezane brejk lopte i iskoristila već prvu da protivnici oduzme servis – 2:0.

I treći gem doneo je manje probleme za našu teniserku, koja se mučila sa prvim servisom, ali je, kao i na otvaranju meča, odigrala pametno i mirno i posle pete gem lopte stigla do osetnije prednosti – 3:0.

Kanađanka je dobro ušla u naredni gem, osvojila uvodna dva poena, ali je Ivanovićeva nastavila da igra fenomenalno, pa je osvojila četiri poena u nizu, od kojih se izdvojila sjajna forhend dijagonala, i stigla do drugog brejka. Nastavila je Ana da igra u istom ritmu, dozvolila protivnici samo jedan poen i došla na gem od vođstva u setovima – 5:0.

Uspela je Bušar da se upiše na semafor u prvom setu, da bi Ana još jednim sigurnim gemom stigla do vođstva u setovima – 6:1.

I drugi set počeo je odlično za našu teniserku, jer je iskoristila drugu šansu da oduzme servis protivnici za četvrti brejk u meču. Ipak, Kanađanka se nije predala, pa je već u sledećem gemu napravila ribrejk i odmah se vratila u set – 1:1.

Kanađanku je podigrao napraveljeni brejk, pa je u narednom gemu stigla do prvog vođstva na meču. Ni dva naredna gema nisu se previše razlikovala, obe teniserke servirale su sigurno pa posle pet gemova u drugom gemu niko nema prednost brejka – 2:3.

Nije se Ana obazirala na nalet protivnice i vrlo lako stigla do 3:3, da bi Ana u narednom gemu napravila možda i ključni brejk. Kao i u finišu prvog seta, Ivanovićeva je zadržala koncentraciju i šestu šansu pretvorila u vođtvo – 4:3.

Pokušaja je Bušar da uzvrati na isti način kao na startu drugog seta i vrati se u rezultatski egal, ali je naša teniserka uspela da spasi dve brejk lopte, uz poklon Bušar na ziceru, i dođe na gem od pobede – 5:3.

Nije Ana želela da čeka svoj servis kako bi potvrdila trijumf, odigrala je agresivno na servis protivnice i potpuno zasluženo upisala važan trijumf – 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve