Nova vest
Tenis

Utorak, 21.10.2014.

18:47

Radvanjska preko Kvitove do pobede

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska pobedila je Petru Kvitovu sa 6:2, 6:3, u prvom kolu ’bele grupe’ završnog turnira u Singapuru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Radvanjska je potpuno iskoristila slabu partiju rivalke i lakše nego što se očekivalo stigla do trijumfa.

Ona se tako priključila Dankinji Karolini Voznijacki, koja je posle maratona dobila Mariju Šarapovu sa 7:6, 6:7, 6:2.

Kvitova je posle odličnog drugog dela sezone u ovaj duel ušla kao favorit, ali nije prikazala ni deo igara koje su je krasile.

Radvanjska se mnogo bolje adaptirala na uslove – meč je počeo malo pre ponoći, jer je prethodni duel trajao više od tri sata.

Uvodni gemovi počeli su mirno, ali je bilo vidno da Kvitova nije na potrebnom nivou. Poljakinja je surovo kažnjavala njene greške i u šestom gemu napravila brejk za 4:2. Uzela je i naredna dva gema za vođstvo u setovima.

Činilo se posle brejka Čehinje u petom gemu drugog seta da je preokret moguć, ali je Agnješka odmah uzvratila i izjednačila na 3:3. Nije se tu zaustavila, ponovo je oduzela servis protivnici i novom serijom rešila susret.

U drugoj, ’crvenoj’ grupi, igraju Ana Ivanović, Serena Vilijams, Judžini Bušar i Simona Halep. Posle prvog dana pobede su ostvarili Serena i Halep.

Po dve najbolje plasirane teniserke plasiraće se u samu završnicu završnog turnira, na kojem Serena brani titulu.

Turnir u Singapuru igra se od 20. do 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve