Nova vest
Tenis

Subota, 18.10.2014.

15:11

"Nisam hteo da uvredim Vilijamsove"

Predsednik Ruske teniske federacije Šamil Tarpiščev rekao je da je u šali nazvao braćom teniserke Serenu i Venus Vilijams i da ne razume zašto je kažnjen.

Izvor:

Autor:

Default images

Tarpiščev je za Asošiejted pres na Kupu Kremlja - čiji je on direktor, rekao da je komentare o sestama Vilijams izrekao u jednoj humorističkoj emisiji, kao i da "ne odgovara na glupa pitanja".

On je suspendovan na godinu dana i kažnjen je novčano sa 25.000 dolara jer je na jednoj ruskoj televiziji prošle nedelje sestre Vilijams nazvao "braćom koju je zastrašujuće i pogledati", što je WTA ocenila kao uvredu.

Tarpiščev je nešto ranije u saopštenju koju je izdala Ruska teniska federacija negirao bilo kakvu lošu nameru, kao i da su njegove izjave bile "strgnute iz konteksta".

"Nisam želeo svojim rečima nikoga da uvredim. Žao mi je što je ova moja šala izazvala toliko pažnje", rekao je Tarpiščev i dodao da izuzetno poštuje sestre Vulijams koje su "izvanredne sportistkinje koje oličavaju snagu i trajanje", objasnio je Tarpiščev.

WTA je ranije saopštila da će tražiti smenjivanje Tarpiščceva sa mesta predsednika Kupa Kremlja, koji se završava u nedelju.

Predsednica WTA Stejsi Elister rekla je da su reči Tarpiščeva "uvredljive i ponižavajuće i da nemaju mesta u tenisu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve